Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Craft oluiden mustanpuhuvaa eliittiä Alkon valikoimiin

Diamond Beverages Oy

Craft oluiden mustanpuhuvaa eliittiä Alkon valikoimiin

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 10:00
Julkaisija: Diamond Beverages Oy

Imperial Stoutit ovat yleensä olutharrastajien arvoasteikossa kärkisijoilla. Nyt ALKO ilahduttaa olutharrastajia tuomalla useamman tällaisen herkun valikoimiinsa tammikuun jälkipuoliskolla.

Mufloni Imperial Stout on porilaisen panimoravintola Beerhunter'sin 9% uutuusolut, joka tulee saataville osana ALKOn käsityöläisolut teemaviikkoja. Panimomestari luonnehtii olutta seuraavasti: Iso musta Mufloni on petollisen silkkinen Imperial stout. Runsaassa maussa paahteista kaakaota, lakritsijuurta sekä tummaa hedelmäisyyttä, loppuun astelee mukaan pihkainen humalointi. Käytetyt humalalajikkeet: Nugget, Willamette, Chinook; ja maltaat: Pale ale, Crystal, Special B, Roasted barley, Black malt, Chocolate.

Ridgeway Brewingin Imperial Russian Stout on 10%, englantilainen pienpanimo-olut, joka kunnioittaa vanhoja perinteitä nimeään myöten. Venäjän keisarilliseen hoviin toimitettiin menneinä vuosisatoina vahvaa englantilaista stoutia, ja tästä etuliite Imperial Russian. Ja oluen vahvuus selittyy luonnollisesti sillä, että korkeampi alkoholipitoisuus kesti pitkän merimatkan paremmin kuin miedommat lajitoverit. Tämän oluen voi nauttia heti, jolloin siinä käytetyt humalat ( Target, Challenger, Styrian Golding ) nousevat enemmän pintaan. Mutta olut kestään myös vuosien varastoinnin, ja sen myötä makuun tulee enemmän suklaata, kuivahedelmää ja paahteista kahvia.

Great Divide Brewingin Yeti on jonkinmoiseen kulttimaineeseen päässyt coloradolaisen käsityöläispanimon 9,5% Imperial Stout.  Sen maussa löytyy paahteisuutta, suklaata ja kahvia, joka muuntuu suussa toffeemaiseksi. Amerikkalaiseen tyyliin olut on reippaasti humaloitu ja jälkimaku on kevyesti sitruksinen ja havuinen sekä samalla miellyttävän kuiva.

Nämä oluet sopivat hyvin kylmään talvikauteen ja ovat parhaimmillaan rauhassa nojatuolissa nautittuna riittävän lämpöisenä (10-16 c), jotta aromit pääsevät kunnolla esiin. Kaikki kolme olutta löytyvät ALKOn myymälöistä valtakunnallisesti viikon kolme lopulta alkaen.

Liitetiedostot

Diamond Beverages on vuonna 1998 perustettu Suomen johtava erikoisoluiden maahantuontiin keskittynyt yritys. Laajasta tuotesalkusta on oluita saatavilla niin päivittäiskaupoista, Alkoista kuin hyvin varustetuista anniskeluravintoloista.

Lisätietoja www.diamondbeverages.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs