Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Biocare tuo tuoreesta lohiöljystä valmistetut Omega-3-kapselit Suomeen ensimmäisenä maailmassa

Biocare tuo tuoreesta lohiöljystä valmistetut Omega-3-kapselit Suomeen ensimmäisenä maailmassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 11:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Suomalainen bioalan startup-yritys BioCare Finland on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen norjalaisen pörssiyritys Hoffseth Biocaren kanssa. BioCare lanseeraa ensimmäisenä maailmassa BioCare Omega-3-lohiöljyn, joka on tuorein saatavilla oleva Omega-3-valmiste. Tuotteet valmistetaan sataprosenttisesti norjalaisesta merilohesta hyödyntäen Hoffseth Biocaren patentoimaa menetelmää, jossa arvokas lohiöljy otetaan talteen vain muutaman tunnin sisällä lohen pyytämisestä.

Biocare Omega-3-lohiöljy valmistetaan sataprosenttisesti tuoreesta norjalaisesta merilohesta. Tuotantoprosessi eroaa merkittävästi muiden Omega-3-valmistajien käyttämistä menetelmistä. Biocaren prosessi kestää aina enintään 24 tuntia, kun perinteiset kalaöljyt valmistetaan 3–4 kuukautta kestävän prosessin aikana.

-Monissa kilpailevissa tuotteissa raaka-aineena käytettävä öljy ei ole sataprosenttisesti peräisin kaloista, vaan esimerkiksi äyriäisistä tai planktonista. Biocaren lohiöljyyn ei lisätä valmistusprosessin aikana mitään ainesosia. Näin niiden vaikuttavuus on tehokkainta, perustaja Kimmo Jokinen BioCare Finlandista sanoo ja jatkaa:

-Uusi ainutlaatuinen valmistusmenetelmä säilyttää lohiöljyn alkuperäisen molekyylirakenteen ja luontaiset rasvahapot, sillä valmistuksessa ei käytetä lainkaan keittämistä tai raaka-aineiden prässäystä. Hyödynnämme entsyymien erotteluteknologiaa, joka solubilisoi kalan ja mahdollistaa öljyjen täydellisen erottamisen toisistaan jo hyvin alhaisissa lämpötiloissa. Prosessin avulla estetään myös tuotteen hapettuminen.

Uusi valmistusmenetelmä takaa puhtaimman mahdollisen lohiöljyn, joka on lähes mautonta ja hajutonta.

-Biocaren lohiöljy valmistetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja kaikki lohemme tulevat vastuullisilta toimittajilta. Kuljetusten minimoimiseksi tuotantolaitoksemme sijaitsevat lähellä kalankasvattamoja. Lisäksi hyödynnämme ostamamme lohen lähes kokonaisuudessaan ja jalostamme lohituotteita niin elintarvike- kuin eläinteollisuudelle, Jokinen sanoo.

Markkinoiden tuorein Omega-3-valmiste

Biocare Omega 3 -lohiöljyn päiväannoksesta saa 2 000 mg omega-3-rasvahappoja, joten se on markkinoiden vahvin omega-3-valmiste. Päivittäinen annos sisältää EPA:a ≥ 30 mg/g ja DHA:ta ≥ 30 mg/g . Se sisältää lisäksi D-vitamiinia 25 - 40 mikrogammaa/100g ja A-vitamiinia 20 - 60 mikrogramma/100g.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan omega-3-rasvahappoja tulisi saada vähintään 1 % kokonaisenergiasta. Tämä tarkoittaa 2000 kcal:n ruokavaliossa 2,2 g (2200 mg) omega-3-rasvahappoja päivittäin. DHA:n ja EPA:n vähimmäismääräksi on määritelty yhteensä 200 - 300 mg päivässä.

Tuote on maidoton ja soijaton. Ei sisällä sokeria. Herkimpien kala-allergikkojen kannattaa kokeilla tuotetta varovasti. Pakkauskoko 60 kapselia à 1000 mg. Ovh 10 €. Biocare Omega 3 -lohiöljy 100 % on myynnissä Sokos-tavarataloissa, Emotion-myymälöissä ja BioCaren omassa verkkokaupassa osoitteessa biocare.fi

Mitä hyötyä on Omega-3-rasvahapoista?

Elimistömme ei voi valmistaa Omega-3-rasvahappoja itse, vaan niiden saanti täytyy turvata ravinnon tai ravintolisän avulla.Omega-3 rasvahappojen terveysvaikutuksia alettiin tutkia 1980-luvulla, kun tutkijat havaitsivat väestöryhmiä vertaillessaan käänteisen yhteyden runsaasti kalaa sisältävän ravinnon ja sydän- ja verisuonitautien riskin välillä.  

Myöhemmissä tutkimuksissa on saatu viitteitä, että Omega3-rasvahapot vaikuttuvat myönteisesti muun muassa muistiin ja oppimiseen, ihon ja silmien terveyteen sekä mielenterveyshäiriöihin. Omega-3 -rasvahappojen on lisäksi esitetty suojaavan elimistöä erilaisilta rappeutumisprosesseilta. Esimerkiksi DHA:sta syntyvä neuroprotektiini D1:lla (NPD1) näyttäisi olevan hermosoluja suojaava vaikutus. Omega-3 rasvahapoilla on havaittu myös hapettumiselta suojaavaa, antioksidatiivista vaikutusta.[i]

BioCare Omega-3 -lohiöljy sisältää 6 mcg/g luonnollista astaksantiinia, joka on voimakas ja puhdas superantioksidantti.

 Lisätietoja:

BioCare Finland Oy

Kimmo Jokinen

p. 0400 8246 42

kimmo@biocare.fi

 

[1] Markku Ahotupa: Omega-3 rasvojen terveysvaikutukset. Turun Yliopisto, Biolääketieteen laitos Oy MCA Tutkimuslaboratorio Ltd. 2009.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs