Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Ulla Mehikistä Vuoden rialainen 2015

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry

Ulla Mehikistä Vuoden rialainen 2015

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2015 klo 16:03
Julkaisija: Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry

                                                              

TIEDOTE                         

                                                               Julkaistavissa 21.11.2015 klo 13

 

HUS-kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö RI Ulla Mehikille  on myönnetty Vuoden rialainen 2015 –tunnustuspalkinto Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry:n liittokokouksessa Helsingissä 21.11. Mehikin ura rakennusalalla on painottunut peruskorjauksiin ja saneerauksiin, erityisesti sosiaalisessa asuntotuotannossa.

Mehik valmistui rakennusmestariksi Hämeenlinnan teknillisestä koulusta vuonna 1974 ja rakennusinsinööriksi Wärtsilän teknillisestä opistosta vuonna 1978. Lisäksi Mehik on täydentänyt osaamistaan rakentamiseen liittyvillä kursseilla ja täydennyskoulutuksilla.

Merkittävän osan työhistoriastaan Mehik on tehnyt Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistossa, jossa hän aloitti vuonna 1986 asuntokorjausten peruskorjauskohteiden valvojana. Projektipäällikkönä Mehik hoiti monenlaisia korjauskohteita eri puolilla Helsinkiä. Asuntoja oli satoja, ehkä jopa tuhansia! Sosiaalisen asuntotuotannon saralla Mehikillä on laaja kokemus. Hän on esimerkiksi osallistunut monien vanhusten asuintalojen muuttamiseen dementiayksiköitä sisältäviksi taloiksi.

Mehikin korjausprojekteina on ollut eri aikakausien rakennuksia, julkisivuja, käyttötarkoituksen muutoksia ja monia vaativia hankkeita. Mehikin yksi merkittävimmistä projekteista on Meilahden potilastornin peruskorjaushanke, joka on saanut runsaasti positiivista julkisuutta hyvästä toteutuksesta ja laadusta. Mm. rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin merkittävästi. Tavoitteena oli lämmitysenergian ominaiskulutuksen laskeminen 25 % ja sähkön kulutuksen laskeminen 5 prosenttia. Mittavassa hankkeessa peruskorjattiin koko 16-kerroksinen vuodeosastorakennus, jonka tilat tulivat pääosin operatiivisen tulosyksikön käyttöön.

RIAn jäsenenä Mehik on ollut yli kaksikymmentä vuotta osallistuen myös RIAn liittohallituksen toimintaan. Helsingin RIAn hallituksessa hän on ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 2001 lähtien.

 

Vuoden rialainen palkinto myönnetään liiton jäsenelle, joka edustaa merkittävällä tavalla valtakunnallista tai paikallista ”rialaista” osaamista. Huomiota kiinnitetään työkokemukseen, yhteistyökykyyn ja tapaan hoitaa vaativia projekteja.

Liitetiedostot

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kimmo Sandberg, s-posti: kimmo.sandberg@ria.fi                       

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry on ammattikorkeakouluista ja teknillisistä oppilaitoksista valmistuneiden rakennusalan toimihenkilöiden valtakunnallinen keskusliitto. Liittoon kuuluu 10.000  rakennusmestaria, rakennusinsinööriä ja -arkkitehtia sekä miljöösuunnittelijaa. RIA on STTK:n jäsenliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs