Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Turvallisuuspäivä keskeyttää 10 000 henkilön työt

Parma Oy

Turvallisuuspäivä keskeyttää 10 000 henkilön työt

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 09:15
Julkaisija: Parma Oy

Consolis-konsernin turvallisuuspäivä keskeyttää tuotannon kaikilla yhtiön toimipaikoilla 30 maassa ympäri Eurooppaa. Myös Parma Oy:n toimipisteissä päivä pyhitetään huomenna perjantaina 18.3. työturvallisuusasioille.

Turvallisuuspäivä korostaa työturvallisuusasioiden merkitystä Consoliksessa. Tavoitteena on olla alan paras yritys ja päämääränä on nolla tapaturmaa. Päivän aikana lisätään henkilöstön osaamista ja kehitetään toimintatapoja ennaltaehkäisevän työturvallisuustyön jatkuvaksi parantamiseksi.

”Työturvallisuuden parantamisen on oltava jokaisen työntekijämme vastuulla. Yhteisen päivän tavoitteena on sitouttaa väkeämme huolehtimaan yhä vahvemmin omasta ja työkaverin turvallisuudesta sovittujen pelisääntöjen ja ohjeiden puitteissa”, sanoo Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

Vuotuista turvallisuuspäivää vietetään koko Consoliksessa nyt kolmatta kertaa. Turvallisuuspäivän toteutuksessa ovat mukana Parman yhteistyökumppanit Mehiläinen Oy, Cramo Finland Oy, Lassila & Tikanoja Oyj, Lindström Oy, Securitas Oy ja LähiTapiola.

Tapaturmataajuus on pudonnut alle viidennekseen

Johdonmukaiset toimenpiteet työturvallisuuden parantamiseksi aloitettiin Parmalla jo vuonna 2007. Tapaturmataajuus on pudonnut lähtötasosta (2007: 73 kpl/milj. h) noin viidennekseen (2015: 13,5).

Määrätietoisesta työstä ja hyvistä tuloksista huolimatta yksi Parman työntekijä menehtyi viime vuonna Uuraisilla sattuneen työtapaturman seurauksena.

”Työntekijäkollegan menehtyminen on äärimmäisen raskas menetys meille kaikille ja ikävin mahdollinen muistutus työturvallisuustyön tärkeydestä. Näistä vaikeimmistakin kokemuksista on pystyttävä keskustelemaan avoimesti”, sanoo Parman turvallisuuspäällikkö Kimmo Oinonen.

Laskeneen tapaturmataajuuden lisäksi Parma on menestynyt erinomaisesti betoniteollisuuden järjestämässä työturvallisuuskilpailussa. Viimeisen kolmen vuoden aikana vähintään kuusi Parman tehdasta on sijoittunut joka vuosi kymmenen parhaan joukkoon. Vuonna 2011 kilpailun voittanut Kotkan tehdas on toiminut tapaturmitta jo yli viiden vuoden ajan.

”Jatkamme työturvallisuutta parantavia toimenpiteitä tinkimättömällä asenteella. Johtamisen on oltava vahvasti näkyvää, toimintatapoja ja osaamista on kehitettävä jatkuvasti, standardien ja sääntöjen on oltava kaikkien tiedossa, ohjeistuksen on oltava selkeää ja hyvistä käytännöistä kerrotaan kaverille. Lisäksi hyvistä suorituksista myös palkitaan”, luettelee Oinonen työkalupakissa olevia keinoja työturvallisuuden parantamiseksi.

Turvallisuuspäivänä median edustajilla on mahdollisuus vierailla Parman toimipaikoilla. Järjestelyistä voi sopia markkinointipäällikkö Petri Kähkösen kanssa (yhteystiedot alla).

Lisätietoja:

Hannu Tuukkala, toimitusjohtaja
puh. 020 577 5520
hannu.tuukkala@parma.fi

Kimmo Oinonen, turvallisuuspäällikkö
puh. 020 577 5559
kimmo.oinonen@parma.fi

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö
puh. 020 577 5532
petri.kahkonen@parma.fi

 

Liitetiedostot

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 11 paikkakunnalla, vuoden 2014 liikevaihto oli noin 138 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 600 henkilöä.

Consolis-konserni on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 000.

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs