Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Tampereen ammattikorkeakoulu antoi kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu antoi kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 08:16
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on antanut kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen. TAMK osallistuu näin Suomen kestävän kehityksen toimikunnan haasteeseen ja sitoutuu kehittämään toimintatapojaan niin, että hyvä elämä on mahdollista nyt ja tulevaisuudessa.

Yhteiskuntasitoumuksessa määritellään organisaation vuosittaiset kestävän kehityksen tavoitteet, ja niiden toteutumisesta myös raportoidaan ympäristöministeriön ylläpitämällä sivustolla. Toimikunnan asettamista kahdeksasta tavoitevaihtoehdosta TAMK on valinnut kolme: hiilineutraali yhteiskunta, resurssiviisas talous ja luonnon kantokykyä kunnioittavat elämäntavat.

- Hiilineutraalia yhteiskuntaa ja resurssiviisasta taloutta voimme edistää mm. panostamalla energiatehokkuuteen ja kehittämällä hankintojen ympäristövastuullisuutta. Energiatehokkuus on vain osin kiinni tekniikasta. Paljon riippuu siitä, miten me kaikki käytämme energiaa, vettä ja erilaisia materiaaleja, sanoo Eveliina Asikainen, joka TAMKissa toimii metsäalan koulutuksen lehtorina ja kestävän kehityksen asiantuntijana.

- Olen iloinen ja ylpeä siitä, että TAMK haluaa osoittaa ympäristö- ja yhteiskuntavastuunsa tällä tavalla. Koulutusorganisaationa meillä on oiva tilaisuus edistää kestävän kehityksen tavoitteita kouluttamalla nämä periaatteet sisäistäneitä ammattilaisia. Opetussuunnitelmien kehittämisen yksi tärkeä osa-alue onkin kestävään kehitykseen liittyvän osaamisen varmistaminen kaikissa tutkinnoissa.

Suomalaisessa korkeakoulukentässä TAMK kuuluu edelläkävijöiden joukkoon. Ammattikorkeakouluista sitoumuksen ovat antaneet myös Novia, Diak ja Metropolia.

Ympäristöministeriö julkaisee kaikki kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukset nettisivulla www.sitoumus2050.fi.


Lisätietoa:
Tampereen ammattikorkeakoulu, lehtori Eveliina Asikainen, p. 050 595 8775, eveliina.asikainen@tamk.fi

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs