Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Taloudellista kannattavuutta purkulaudan käsittelyyn

Weldi Oy

Taloudellista kannattavuutta purkulaudan käsittelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 12:30
Julkaisija: Weldi Oy

Uusi naulanpoistomenetelmä tuo rakennustyömaiden materiaalikierrätykseen kustannustehokkuutta

Puun materiaalikierrätyksessä on edelleen paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia, joilla voidaan synnyttää uutta liiketoimintaa. Salolaisyritys Weldi Oy vauhdittaa markkinaa tuomalla Eurooppaan aiempaa kustannustehokkaamman tavan puutavaran puhdistamiseen nauloista.

Rakennusjätteiden tiukat kierrätysvaatimukset luovat rakennustyömailla paineita materiaalikierrätyksen kaupalliseen hyödyntämiseen. Vuonna 2012 uudistettu jätelaki vaatii, että vuonna 2020 rakennusjätteestä hyödynnetään 70 prosenttia muutoin kuin energiana tai polttoaineena.

Työsarkaa riittää, sillä rakennusjätettä kierrätetään Suomessa vähemmän kuin EU:ssa keskimäärin. Rakennusteollisuuden raportin mukaan Suomessa vain neljännes rakennusjätteestä päätyy kierrätykseen, kun EU:n tasolla päästään jo lähes puoleen.

”Jätelain toteuttaminen avaa paljon kaupallisia mahdollisuuksia, joita ei vielä ole Suomessa riittävästi hyödynnetty”, kommentoi toimitusjohtaja Jari Seikkula Weldi Oy:stä.

Salolainen Weldi vauhdittaa puun uusiokäyttöä tuomalla Suomen ja Euroopan markkinoille naulanpoistajan, jolla puusta saadaan poistettua naulat merkittävästi aiempaa tehokkaammin. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia puun liiketoiminnallisesti kannattavaan materiaalikierrätykseen. Yhdysvalloissa kehitetty ja patentoitu, paineilmalla toimiva käsikäyttöinen Reconnx-naulanpoistaja puhdistaa laudan kustannustehokkaasti, jolloin sen uudelleenkäyttöarvo kasvaa huomattavasti.

”Naulaisena laudat päätyivät kaatopaikoille tai energiajätteeksi. Naulattomina ne voidaan myydä edelleen moniin kohteisiin ja siten saada kustannuksen sijaan lisätuloja”, Seikkula korostaa. 

Puun kierrättäminen luo liiketoimintaa

Weldi tavoittelee rakennusmarkkinoita etenkin Saksassa, Iso-Britanniassa ja Ruotsissa, joissa rakennusmateriaalien kierrätyksessä on päästy hyvään vauhtiin.

”Kierrätyksen edelläkävijämaissa puun kierrätyksen ympärille on muodostunut monenlaista liiketoimintaa. Kierrätyspuuta jalostetaan lattia- ja seinämateriaaleiksi, sisustus- ja somistamiskäyttöön, huonekaluteollisuuden raaka-aineeksi ja esimerkiksi askartelumateriaaleiksi”, Seikkula kertoo.

Remonttikohteissa naulanpoistaja mahdollistaa esimerkiksi lattioiden irrottamisen mahdollisimman vähin vaurioin kunnostamista varten. Huonekaluteollisuudessa materiaalikierrätyksen trendinä on muun muassa purettujen kuormalavojen hyödyntäminen rustiikki-henkisten huonekalujen valmistamisessa.

Tärkeitä materiaalikierrätyksen kannalta ovat myös rakennusten purkukohteet, jossa seinien ja kattojen tehokkaan purkamisen lisäksi korostuu työturvallisuus. Myös siihen uusi naulanpoistaja tuo parannusta. Ahtaissa paikoissa työskenneltäessä käsien loukkaantumisriski vähenee ja korkeissa paikoissa työskenneltäessä putoamisen vaara pienenee sorkkaraudalla työskentelyyn verrattuna.


 

Lisätietoja:

Jari Seikkula, p. 0400 690 707
Lauri Havia, p. 040 1959 298 
info@weldi.fi, www.weldi.fi

  

Liitetiedostot

---

Weldi Oy tuo maahan, myy ja markkinoi laadukkaita rakennusalan tuotteita Euroopan ja Venäjän markkinoilla. Sen markkinoimia tuotteita ovat muun muassa Reconnx-naulanpoistaja ja WAMETA-hitsauskoneet. www.weldi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs