Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Talojen aurinkokeräimet hyvä tarkistaa kevätkautta varten

Talojen aurinkokeräimet hyvä tarkistaa kevätkautta varten

Julkaistu: 03.02.2009 klo 12:55
Julkaisija:

Kevätaurinkoa odotellessa kannattaa aurinko-öljylämmitystalon aurinkolämpöjärjestelmän tilanne tarkistaa. Myös uuden järjestelmän asennusta suunnittelevien kannattaa toimia nyt. Aurinkokausi alkaa jo helmikuussa, ja eniten aurinkoenergiaa kevätkaudella saadaan huhti-toukokuussa.

Kevätaurinkoa odotellessa kannattaa aurinko-öljylämmitystalon aurinkolämpöjärjestelmän tilanne tarkistaa. Myös uuden järjestelmän asennusta suunnittelevien kannattaa toimia nyt. Aurinkokausi alkaa jo helmikuussa, ja eniten aurinkoenergiaa kevätkaudella saadaan huhti-toukokuussa.

-Katolla olevien keräinten valmius kannattaa varmistaa, jotta aurinko pääsee paistamaan niihin esteettä, neuvoo tekninen asiamies Eero Otronen Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Jos keräinten päälle on kasaantunut vain vähän lunta, se yleensä sulaa itsestään pois kevätauringon alkaessa lämmittää. Paksumpi lumikerros on hyvä harjata pois.

-Sade huuhtoo keräinten pinnat, mutta keräinten pesu pinttyneestä liasta saattaa olla tarpeen, jotta ne pystyisivät ottamaan irti kaiken hyödyn jo kevätauringosta. Samalla tulee poistetuksi keräimistä mahdolliset roskat, toteaa Otronen.

Järjestelmäkohtaiset esisäätöarvot ja säätölaitteiden toiminta-arvot on valittu aina rakennuskohtaisesti. Kun nämä ovat kohdallaan, on järjestelmän toiminta automaattista.
Ainoa vuosittainen huoltotoimenpide aurinkolämpöjärjestelmässä liittyy siirtonesteen pakkasenkestävyyden ja keräinpiirin paineen tarkistamiseen.

Aurinkolämpöjärjestelmän asennusta suunnittelevien kannattaa toimia heti, jotta alkava aurinkokausi saadaan parhaiten hyödynnettyä. Auringon säteily vaakatasolle on huipussaan kevät- ja kesäkuukausina. Maalis-toukokuussa saadaan aurinkolämpöä 75 prosenttia siitä määrästä, mitä sitä saadaan kolmena kesäkuukautena.

Otronen painottaa, että uudisasennuksissa urakoitsijan tulee suorittaa laitteiston käyttöönotto ja opastaa kiinteistön omistajaa laitteiston käytössä. Järjestelmän mukana käyttäjän pitää aina saada myös luovutuskansio, jossa on paljon tärkeää tietoa.

Kansiossa on käyttö- ja huolto-ohjeet. Se kannattaa pitää tallessa myös siksi, että siitä löytyvät järjestelmän alkuperäiset esisäätöarvot. Apua säätöasioissa kannattaa ensisijaisesti hakea järjestelmän suunnittelijalta tai sen asentaneelta asennusliikkeeltä, koska nämä tuntevat rakennuksen erityispiirteet.

Lisätietoja: Öljyalan Palvelukeskus, tekninen asiamies Eero Otronen, puh. 040 861 8481. Kuvia aurinkokeräimistä katolla löytyy verkkosivuilta www.oil-gas.fi kohta Tiedotteet.

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs