Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Suomen korkein hotelli nousi Parman elementeistä

Parma Oy

Suomen korkein hotelli nousi Parman elementeistä

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2014 klo 10:00
Julkaisija: Parma Oy

Tampereen uusi maamerkki, Sokos Hotel Torni vastaanottaa tänään ensimmäiset vieraansa. Parma vastasi näyttävän ja vaativan rakennuskohteen elementtitoimituksista ja ratkaisuista. Ne nopeuttivat rakentamista, säästivät kustannuksia sekä paransivat laatua ja työturvallisuutta.

Tampereen rautatieaseman vieressä avattu Sokos Hotel Torni on lajinsa korkein Suomessa. Tummanpuhuva ja veistoksellinen tornitalo kohoaa 88 metriin ja on samalla kaupungin uusi maamerkki, perinteikkään Näsinneulan rinnalla.

Arkkitehtuuritoimisto Sampo Valjus Oy:n suunnittelemassa hotellissa on yhteensä 27 kerrosta, joista 25 on maan päällä. Hotellin erikoisuuksiin kuuluu näyttävän julkisivun lisäksi ylimmän kerroksen näköalaravintola sekä katutasossa oleva vanhan veturitallin ja vesitornin muodostama kokonaisuus, jossa on mm. ravintolatiloja.

Korkeista rakennuksista pitkän kokemuksen omaava Parma vastasi kohteen vaativista ja korkealuokkaisista elementtitoimituksista. Betonisten sandwich-elementtien avulla julkisivu valmistui yhdellä kertaa ja samalla elementit toimivat jäykistävinä rakenteina. Julkisivuelementteihin integroitiin terästehosteita ja ikkunat asennettiin jo tehtaalla.

”Hotel Torni on meille tärkeä referenssi, jossa ratkaisumme pudottivat rakennuskustannuksia ja lyhensivät selvästi rakennusaikaa. Käytännössä hotellin runko nousi kerroksen viikossa. Hyödynsimme tietomallia mm. logistiikassa ja valmisosien käyttö oli ahtaalla rakennuspaikalla perusteltu ratkaisu”, myyntijohtaja Jarmo Viljanen tiivistää.

Sokos Hotel Tornin rakennuttajana oli työeläkevakuuttaja Elo ja rakentajana SRV Rakennus Oy. Liiketoiminnasta vastaa SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy.

Korkeat rakennukset ovat tulevaisuutta

Tampereen uuden hotellin lisäksi Parman korkeaa rakentamista edustavat muun muassa Helsingin Vuosaaren Cirrus, Vantaan Tikkurilan Kielotorni sekä uutena kohteena 14-kerroksinen Tampereen Pirkkalan Zirkoni.

Cirrus on 87,5-metrisenä edelleen Suomen korkein asuinrakennus.

”Korkea rakentaminen on selkeä trendi, sillä se on tiivistä ja ekologista. Samalla asunnot, työpaikat ja palvelut saadaan lähelle toisiaan. Kehitämme jatkuvasti ratkaisuja, joilla varmistetaan tällaisten kohteiden korkealuokkainen arkkitehtuuri, laatutaso, nopea rakennusaikataulu ja kustannustehokkuus”, Viljanen tiivistää.

Tiedotteen liitteenä olevaa valokuvaa käytettäessä mainittava lähteenä Sokotel.

Lisätietoja:

Jarmo Viljanen, myyntijohtaja

puh. 020 577 5521

jarmo.viljanen@parma.fi

 

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö

puh. 020 577 5532

petri.kahkonen@parma.fi

 

Liitetiedostot

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2013 liikevaihto oli noin 146 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 730 henkilöä.

Consolis-konserni on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 000.

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs