Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Suomalainen mökkeilijä arvostaa laatua ja läheisyyttä – Teiskon Kalliojärvestä povataan syksyn loma-asuntotonttien vetonaulaa

Finsilva Oyj

Suomalainen mökkeilijä arvostaa laatua ja läheisyyttä – Teiskon Kalliojärvestä povataan syksyn loma-asuntotonttien vetonaulaa

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 07:00
Julkaisija: Finsilva Oyj

– Pirkanmaa on tutkitusti suomalaisen loma-asumisen mekka. Teiskon Kalliojärven kaltaiset tuoreeltaan kaavoitetut ja lähellä palveluja sijaitsevat kohteet ovat ruuhkasuomalaisille harvinaista herkkua. Viikonlopun viettoon ei haluta ajaa tuntitolkulla, vaan mökkisaunaan on päästävä helposti vaikka työpäivän päätteeksi, Suomen suurimpiin metsänomistajiin lukeutuvan Finsilva Oyj:n maankäyttöasiantuntija Jukka Suhonen summaa suomalaisten haaveet.

Suomen ympäristökeskus julkaisi aiemmin tänä vuonna raportin suomalaisten vapaa-ajan asumisen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Tiheintä ja suosituinta vapaa-ajan asutus on Tampereen ja Lappeenrannan välisellä vyöhykkeellä sekä Helsingin metropolialueen läheisyydessä. Alueiden vetovoimaa selittävät pitkät rantaviivat sekä lyhyet etäisyydet kaupungeista ja palveluista.

– Mökkeilyn valtavirta eli 40 prosenttia koko Suomen mökkiliikenteestä suuntautuu pääkaupunkiseudulta pääteitä pitkin Järvi-Suomeen, rannikolle ja edelleen Lappiin. Näillä alueilla hyvästä tontista ja sijainnista ollaan edelleen tiukasta taloustilanteesta huolimatta valmiita maksamaan, Suhonen toteaa.

Rantatonttien ja metsätilojen kauppa käy kiivaimmillaan syksyn tullen

Moni pelkää mökkeilyn suosion hiipuneen suurten ikäluokkien ikääntymisen myötä. Samoin tonttimyynnin ounastellaan hiljentyvän syksyn tullen. Todellisuudessa vapaa-ajan asuminen kasvukeskusten lähellä on nyt suositumpaa kuin koskaan. Jopa viidesosa suomalaisista suunnittelee oman loma-asunnon hankintaa ja suuri osa kohteista vaihtaa omistajaa vasta ilmojen viilennettyä. Niin tutkijat kuin kiinteistövälittäjät ovat huomanneet uuden mökkisukupolven esiinmarssin.

– Nuoret ovat jopa aiempaa sukupolvea innokkaampia hankkimaan oman kesäpaikan tulevaisuudessa, kunhan puitteet ovat kunnossa. Ostopäätöksen ratkaisevat ennen kaikkea korkea varustetaso ja keskeinen sijainti läheltä kotia, Kiinteistömaailma Ratinan toimitusjohtaja Misa Roito toteaa.

 

Lisätietoja:

Finsilva Oyj: Jukka Suhonen, maankäyttöasiantuntija
p. 050 356 9778 / jukka.suhonen@metsagroup.com

Kiinteistömaailma Ratina: Misa Roito, toimitusjohtaja, LKV
p.050 597 1539 / misa.roito@kiinteistomaailma.fi

Finsilva Oyj on 130 000 hehtaarilla Suomen suurimpia metsänomistajia ja vapaa-ajan rantatonttien tarjoajia. Vuonna 2005 perustetun yrityksen omistavat Dasoksen metsärahasto, Metsäliitto Osuuskunta, Taaleritehtaan Metsärahasto II Ky ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

Kiinteistömaailma on vuonna 1990 perustettu valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju. Alan johtavassa yrityksessä työskentelee yli 800 asuntokaupan ammattilaista noin 120 asuntomyymälässä ympäri Suomen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs