Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Skanska aloittaa länsimetron Soukan asema- ja ratatunnelien louhintatyöt

Skanska Oy

Skanska aloittaa länsimetron Soukan asema- ja ratatunnelien louhintatyöt

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2015 klo 12:30
Julkaisija: Skanska Oy

Skanska ja Länsimetro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen länsimetron Soukan asema- ja ratatunnelien louhinta- ja lujitustöistä. Lokakuussa käynnistyvä urakka on länsimetron toisen rakennusvaiheen, Matinkylä–Kivenlahti-välin, ensimmäinen asema- ja ratatunnelien louhintaurakka. Se pitää sisällään Soukan aseman ja noin 1,5 kilometriä kaksoistunnelia, raiteenvaihtohallin ja tarvittavat kulkuyhteydet maan pinnalle.

Länsimetron toinen rakennusvaihe Matinkylästä Kivenlahteen on yhteensä seitsemän kilometriä pitkä rataosuus, joka koostuu viidestä metroasemasta: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Välin työtunneleiden louhintatyöt ovat parhaillaan käynnissä ja asema- ja ratatunnelien louhintaurakat käynnistyvät vaiheittain. Osuus avautuu liikenteelle aikaisintaan vuonna 2020.

”Länsimetron rakentaminen Matinkylästä Kivenlahteen etenee suunnitelmien mukaan. Metro mahdollistaa asemien seudun kehittymisen ja liittää Espoonlahden kaupunkikeskuksen metroliikenteeseen Tapiolan ja Matinkylän lisäksi”, toteaa Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

“Urakka on osa isoa hankekokonaisuutta ja jatkumoa jo vuonna 2011 aloittamallemme yhteistyölle. Siihen on kuulunut muun muassa Tapiolan aseman metro- ja yhdystunnelien sekä näihin liittyvien kuilujen louhintaurakat sekä Ruoholahti–Lauttasaari-tunneliosuuden rakennustyöt. Lisäksi Skanska vastaa Keilaniemen ja Lauttasaaren metroasemien käynnissä olevista rakennustöistä”, kertoo Skanska Infra Oy:n toimitusjohtaja Ari Huovila.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, yksikönjohtaja Teuvo Suominen, puh. 040 771 0452, teuvo.suominen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen[at]lansimetro.fi

Espoon kaupunki, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo[at]espoo.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

www.skanska.fi/

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen. Ruoholahti - Matinkylä -osuuden rakentaminen saadaan pääosin valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Matinkylä - Kivenlahti -osuuden rakentaminen on käynnissä. Osuus valmistuu 2020. 

http://www.lansimetro.fi/

https://twitter.com/lansimetro

https://www.facebook.com/lansimetro

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs