Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Senaatti-kiinteistöjen sähkönsäästöprojektilla lupaavia tuloksia – toimitilojen käyttäjät projektin todellisia tuloksentekijöitä

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen sähkönsäästöprojektilla lupaavia tuloksia – toimitilojen käyttäjät projektin todellisia tuloksentekijöitä

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2013 klo 07:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Vuonna 2010 Senaatti-kiinteistöjen Oulussa käynnistämä sähkönsäästöprojekti on tuottanut hyviä tuloksia.  Projektissa mukana olevissa kohteissa on saatu keskimäärin 7,9 % alennus sähkönkulutuksessa, mikä rahassa mitattuna merkitsee  noin 80 000 euroa.

Projektin tavoitteena on sähkönkulutuksen alentaminen toimistorakennuksissa kansainvälisten sopimusten mukaisesti yhdeksällä prosentilla vuoteen 2016 mennessä.  Tähän tavoitteeseen on myös valtion kiinteistövarallisuudesta huolehtiva Senaatti-kiinteistöt sitoutunut. Asetettu tavoite on tiukka ja merkitsee keskimäärin yhden prosentin vuotuista säästötavoitetta.

Tilojen käyttäjillä merkittävä vaikutus sähkönsäästöön

Toimitilojen talotekniikkaa uusimalla ja nykyaikaistamalla voidaan saavuttaa enää vähäisiä säästöjä sähkön käytössä. Sen sijaan kiinteistöjen käyttäjien toiminnalla on merkittävä vaikutus sähkönkulutukseen. Keskimääräisessä kiinteistössä käyttäjäsähkö muodostaa koko kiinteistön sähkönkulutuksesta 45 - 55 prosenttia. Jo pienilläkin toimenpiteillä on mahdollista saada aikaan merkittäviä säästöjä niin ympäristön kuin taloudenkin näkökulmista.

Konkreettista ja osallistavaa toimintaa

Projektin tavoitteena on kääntää jatkuvassa kasvussa ollut kiinteistöjen sähkönkulutus laskuun vaikuttamalla työntekijöiden jokapäiväisiin sähkönkäyttötottumuksiin. Vaikuttamisen keinoja ovat mielikuviin ja asenteisiin tehoava viestintä sekä ihmisten osallistaminen erilaisten tapahtumien, blogien ja vuorovaikutteisten Internet-palveluiden avulla. Projektissa ei ole luotettu perinteiseen ylhäältä päin tulevaan ohjaukseen, vaan ihmisten oman, henkilökohtaisen oivalluksen kautta syntyvään haluun vaikuttaa oman energiankulutuksen vähentämiseen. Esimerkiksi projektin verkkosivuilla käyttäjät voivat tarkastella oman toimintansa vaikutusta työpaikkansa sähkönkulutukseen, saada sähkönsäästövinkkejä ja keskustella energiankäyttöön liittyvistä asioista.

Uusina kohteina Turun oikeustalo ja Porin oikeustalo

Senaatti-kiinteistöt aloitti sähkönsäästöprojektin Oulussa vuonna 2010. Pilottikohteina olivat Vero- ja työvoimatalo sekä Ympäristötalo. Senaatti-kiinteistöjen käyttäjäsähköprojektissa on mukana tällä hetkellä 35 valtionhallinnon rakennusta eri puolilta Suomea. Nyt mukaan ovat lähteneet Turun oikeustalo ja Porin oikeustalo. Vuoden 2013 aikana projektiin on tulossa kaikkiaan 31 uutta kohdetta eri puolilta Suomea.

Lisätietoja: talotekniikan asiantuntija Marko Koistinen, Senaatti-kiinteistöt p. 0205 811 413
Katso myös www.senergia.fi

Muistuskutsu tiedotustilaisuuksiin

Senaatti-kiinteistöjen tiedotustilaisuudet ovat tänään 21.1.2013 klo 9.00 Porin oikeustalolla Tullipuominkatu 5 ja  klo 14.00 Turun virastotalossa Itsenäisyydenaukio 2.  Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuksiin!

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Senaatti-kiinteistöjen toiminta perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut. 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs