Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Sähkö- ja tietoverkkoalan valoisat näkymät heijastuvat Verkosto 2015 -messuihin

Tampereen Messut

Sähkö- ja tietoverkkoalan valoisat näkymät heijastuvat Verkosto 2015 -messuihin

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 17:09
Julkaisija: Tampereen Messut

 

TEEMANA VERKKOJEN RAKENTAMINEN JA TOIMINTAVARMUUS

Verkosto-messut kokoavat sähkö- ja tietoverkkoalan toimijat 28.–29.1.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Jo 130 näytteilleasettajaa on varmistanut ennätysajoissa osallistumisensa tähän suosiotaan kasvattaneeseen ammattimessutapahtumaan, mikä merkitsee alle kymmentä vapaata osastopaikkaa. Ajankohtaisia keskustelunaiheita messuilla ovat erityisesti uusi sähkömarkkinalaki ja verkkoliiketoiminnan nopea kehitys. Verkosto 2015 esittelee kattavasti sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita.

– Verkosto-messujen suosio on ollut huikea. Yritysten kiinnostus tapahtumaa kohtaan on suoraan seurausta siitä, että sähkö- ja tietoverkkoala elää nyt voimakasta kasvun ja kehityksen aikaa. Vaikka Suomen kasvu mataa edelleen, verkkoliiketoiminnan saralla näkymät ovat erinomaiset ja investointeja on luvassa ainakin vuoteen 2028 saakka. Messujen ohjelma on myös saatu pääosin valmiiksi. Energiateollisuus ry:n seminaari ja Verkkopäivät tarjoavat erittäin monipuolisen kokonaisuuden alan ammattilaisille. Muussa ohjelmassa nostetaan esille muun muassa sähköverkkojen rakentamisen investointitehokkuus ja tuottavuus, urakoinnin uudet tuulet, jakeluverkon kustannustehokas kaapelointi ja maadoitus, taajamien kuitukaapelointi, voimajohtorakentaminen sekä maakaapeliverkon suojaus. Lisäksi kuullaan esimerkiksi entistä energiatehokkaampien rakennusten vaikutuksista puhelinten kuuluvuuteen, energian tuotannon ja lisääntyvän kulutuksen tasapainon hallinnasta sekä alan uusista ratkaisuista, kertoo projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen Tampereen Messut Oy:stä.

Tampereen Verkosto-messuista on muodostunut sähkö- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtuma erityisesti verkkojen suunnittelun ja rakentamisen osalta. Keskeisiä teemoja tulevilla messuilla ovat uusi sähkömarkkinalaki ja sen tuomat muutokset, pientuottajat osana sähkö- ja energiaverkkoa, myrskytuhoihin varautuminen, valokaapeli- ja tiedonsiirtoverkot sekä sähköautojen latausverkosto. Laajan osastotarjonnan, seminaarien ja tietoiskujen lisäksi messuilla on luvassa verkonrakentamisnäytöksiä.

Miljardi-investoinnit verkkoon puhuttavat Energiateollisuus ry:n seminaarissa

Energiateollisuus ry järjestää keskiviikkona 28.1.2015 klo 13.00–16.00 Miljardi-investoinnit verkkoon -seminaarin. Tilaisuuden aiheita ovat investointisuunnitelmat ja niiden toteutus, lupien saanti, palvelutuottajien odotukset viranomaisilta, verkonrakentajien visiot, näkemykset laajakaistasta sekä sähköllä saatava hyvinvointi. Puhumassa ovat Tampereen Vera Oy:n toimitusjohtaja Pekka Hyvönen, Energiaviraston ryhmäpäällikkö Simo Nurmi, PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitusjohtaja Arto Gylén, Voimatel Oy:n toimitusjohtaja Sami Huusko, Eltel Suomen toimitusjohtaja Juha Luusua, liikenne- ja viestintäministeriön ylitarkastaja Pauli Pullinen sekä Sähköteknisen Kaupan Liitto ry:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari. Seminaarin ohjelma: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

Verkkopäivät pureutuvat verkonrakentamisen lainsäädäntöön ja tuleviin muutoksiin

Teleprikaati Oy ja FiCom ry järjestävät messujen yhteydessä 28.–29.1.2015 Verkkopäivät 2015 -seminaarin, joka kokoaa tietoliikenteen toimijat yhteen. Verkkopäivät avaa FiCom ry:n toimitusjohtaja Reijo Svento ja seminaarin puheenjohtajana toimii Teleprikaati Oy:n insinööri Hannu Jaakohuhta. Kansliapäällikkö Harri Pursiainen tuo tilaisuuteen liikenne- ja viestintäministeriön ajankohtaiset terveiset. Executive VP Jukka-Pekka Joensuu Corenet Oy:stä pitää puheenvuoron Itämeren merikaapelihanke – Suomi dataliikenteen solmukohdaksi. Verkonrakennuttamisen regulaatiosta kertovat FiCom ry:n lakiasioiden päällikkö Marko Lahtinen, Pirkanmaan ELY-keskuksen tekninen asiantuntija Pepe Vahlberg ja Kaisanet Oy:n projektipäällikkö Aimo Laukkanen. Viestintäviraston radioverkkoasiantuntija Markus Mettälä pitää puheenvuoron Antennitelevisioverkon tulevat muutokset - 700 MHz:n taajuusalue langattoman laajakaistan käyttöön. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin riskienhallintojohtajan Kimmo Rouskun esityksen aiheena on Tietoliikenteen haavoittuvuus väärinkäytöksille. Ensimmäisen seminaaripäivän päättää Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n kehityspäällikkö Jarmo Koskiranta, joka kertoo aiheesta Avojohdoista valokaapeliin.

Toisena messupäivänä Verkkopäivillä nostetaan esille taajamien laajakaistat sekä kaapeliverkon ja langattomien verkkojen näköalat. Suomen Omakotiliitto ry:n asiantuntija Jukka Laine puhuu otsikolla Laajakaistapalvelut taajamien omakotialueilla. TKF Finlandin aluemyyntipäällikkö Janne Ahola kertoo puolestaan taajamien kuituverkkojen toteutuksesta mikrokanavatekniikalla. Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Kaj Söderman valottaa kuituverkkojen rakentamisen elinkaarimallia ja Teleprikaati Oy:n insinööri Hannu Jaakohuhta puhuu otsikolla Liityntäverkot PON:lla vai ETHERNET:llä. Teleprikaati Oy:n DI Pekka Koivisto nostaa esille verkkotekniikan määräysuudistukset ja Nokia Solutions & Networks Oy:n Head of 3GPP Radio Standardization Antti Toskala kertoo Suomen mobiiliverkkojen kyvykkyydestä. Radiotie Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jouni Pekosen esityksen aiheena on Matkapuhelinsisäverkon kuuluvuuden varmistaminen, jotta sinäkin voit puhua – sisällä. Huawei Technologies Oy:n Director, 5G Netw. Technologies Kari Leppänen katsoo tulevaisuuteen otsikolla Radioverkkojen tulevaisuus – 5G. Lisäksi Regional Manager TE Connectivity:stä Morten Tolstrup puhuu hajautetuista antennijärjestelmistä ja Nestor Cables Oy:n teknlogiapäällikkö Seppo Marttila aiheesta Valokaapeleiden kytkentäratkaisut laitetiloissa. Verkkopäivien ohjelma: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-messut yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n, FiCom ry:n ja Teleprikaati Oy:n kanssa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin v. 2013, jolloin messuilla oli 138 näytteilleasettajaa ja 4635 messuvierasta. Verkkoliiketoiminnan ammattilaisille suunnattuja Verkosto-messuja on pidetty Tampereella vuodesta 1992 lähtien. Tampereen Messut Oy ja Energiateollisuus ry ovat sopineet Verkosto-tapahtuman toteuttamisesta Tampereella myös vuonna 2017. Messujen kehittämisen kannalta pitkä yhteistyösopimus mahdollistaa Verkoston vakiinnuttamisen alan päätapahtumana.


Medialle:

Verkkoliiketoiminnan asiantuntijoiden näkemyksiä sähkö- ja tietoverkkoalan tulevaisuudesta löytyy Verkosto-messujen lehdistötiedotteesta 24.10.2014: ”Sähkö- ja tietoverkkoalalla isoja muutoksia ja investointeja”.
Verkosto-messujen mediamateriaalit, kuvat ja logot: www.verkostomessut.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi

Twitter: @TampereenMessut, #Verkosto

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
facebook.com/tampereenmessut

Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs