Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » RT pitää kehyspäätöksiä myönteisenä yllätyksenä etenkin asuntopolitiikan osalta

Rakennusteollisuus RT

RT pitää kehyspäätöksiä myönteisenä yllätyksenä etenkin asuntopolitiikan osalta

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2013 klo 12:51
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Tiedote 22.3.2013

Rakennusteollisuus RT on tyytyväinen hallituksen sopimukseen valtiontalouden kehyksistä. Asuntopoliittinen kokonaisratkaisu tarttuu olennaisiin asioihin ja sisältää monipuolisen keinovalikoiman, jolla on mahdollista saada asuntotuotanto vastaamaan nykyistä paremmin ihmisten tarpeisiin.

”Olemme peräänkuuluttaneet riittävän järeitä ja kattavia toimia, joilla etenkin tuetun vuokra-asuntotuotannon umpisolmu saataisiin avattua ja toisaalta tasapainotettua kasvukeskusten asuntomarkkinoita pitkällä aikavälillä. Kehyspäätökset täyttävät nämä toiveemme varsin hyvin ja pidämme kokonaisuutta myönteisenä yllätyksenä”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti summaa.

Vuokra-asuntotuotantoa vauhdittavat etenkin käynnistysavustukset Helsingin seudulla, yleishyödyllisyysrajoitusten keventäminen ja uuden korkotukilainamuodon kehittäminen. Korkotukilainojen omavastuukoron alentaminen toimii piristysruiskeena niin uusien vuokra-asuntojen tuottamiselle kuin korjausrakentamisellekin.

Asuntopoliittisessa uudistuksessa kaavoituksen ja maankäytön tehostaminen on keskeisellä sijalla. Tarkoitus on myös asettaa velvoitteita kaavamääräysten kustannusvaikutusten huomioon ottamiseksi sekä jatkaa normitalkoita, jolla puretaan tarpeetonta sääntelyä rakentamiskustannusten vähentämiseksi.

”Toimenpidelista kaikkinensa on vakuuttava. Jotta uudistus ei vesity käytännössä, ripeä toimeenpano on nyt tärkeää”, Pipatti muistuttaa.

Rakennusteollisuudelta saa kiitosta myös lisäpanostukset harmaan talouden torjuntaan, ja siihen liittyen kotitalousvähennyksen enimmäismäärän korottaminen. Infran kannalta myönteistä on perusväylänpidon lisärahoitus ja sitoumus suunniteltujen liikennehankkeiden toteuttamiseen.

Lisätietoja:
Tarmo Pipatti, toimitusjohtaja, puh. 040 506 5021

Valtiontalouden kehysratkaisu kokonaisuudessaan on valtioneuvoston sivuilla
http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=380061

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluvat Keskusliitto ja viisi toimialaa: Talonrakennus, Tuoteteollisuus, Infra, Pinta ja Tekninen urakointi. Viiden toimialan yhteensä yli 2 600 jäsenyrityksen palveluksessa on lähes 55 000 henkilöä. Jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 15 miljardia euroa. Tämä tiedote on myös Rakennusteollisuus RT ry:n verkkosivuilla osoitteessa www.rakennusteollisuus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs