Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » REMAXin toukokuun markkinakatsaus: Kauppa on piristynyt, REMAXilla taas ennätyskuukausi

REMAX Suomi

REMAXin toukokuun markkinakatsaus: Kauppa on piristynyt, REMAXilla taas ennätyskuukausi

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 08:30
Julkaisija: REMAX Suomi

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut toukokuun markkinakatsauksensa. Alan yleisen markkinakatsauksen mukaan erityisesti vanhempien omakotitalojen kokonaisasuntokauppa piristyi hiukan huhtikuussa.

Huhtikuussa koko maassa tehtiin 4 617 kauppaa. Kokonaiskauppojen määrän pysyi miltei ennallaan viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. REMAX on kasvattanut edelleen markkinaosuuttaan kaikissa asuntotyypeissä, ja sen tekemien kauppojen määrä nousi huhtikuussa viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 21 %.

”Yleisesti kevät on ollut kaupankäynnin suhteen pirteämpi kuin edesmennyt talvi. Huhtikuussa REMAX teki taas ennätyskuukauden ja odotamme, että vastaava kehitys jatkuu myös seuraavina kuukausina”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Pääkaupunkiseudun kerrostaloasunnot menevät kaupaksi

Käytettyjä kerrostalokaksioita myytiin vain hieman enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana koko Suomessa. Mutta kuitenkin erityisesti pääkaupunkiseudulla myynti on kasvanut (11 %). Tähän ovat vaikuttaneet matalana jatkuneet korot sekä asunnonvaihtamisen tarve, joka on purkanut patoumaa. Pääkaupunkiseudulla tehtiin huhtikuussa 379 kerrostalokaksiokauppaa.

”Pitkäänkin myynnissä olleet kohteet ovat nyt käyneet kaupaksi. REMAX-ketjun osuus käytetyissä kerrostalokaksioissa oli pääkaupunkiseudulla huhtikuussa noin 15 %”, kertoo Aalto.

Vanhoissa omakotitaloissa kauppamäärät ovat nousussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden (8 %). Pääkaupunkiseudulla näissä oli laskua peräti 27 %. Vanhoja omakotitaloja myytiin huhtikuussa 1 006 kappaletta. Esimerkiksi Espoossa vanhan omakotitalon keskimääräinen neliöhinta oli huhtikuussa 3 172 €/m² kun taas Jyväskylässä keskimääräinen neliöhinta oli 1 514 €/m².

Myyntiajat pidentyvät

Kaikkien asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet koko Suomessa viime vuoden vastaavaan raportointiaikaan nähden. Jos keskimääräinen myyntiaika kaikissa asuntotyypeissä pyörii noin sadan päivän kieppeillä, on vastaava luku pääkaupunkiseudulla 60–70 päivää.

”Myyntiajoissa sekä asuntotyypeissä on paljon alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulla myydään asunnot keskimäärin huomattavasti nopeammin kuin muualla Suomessa”, kertoo Aalto.

 

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suom

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fi

 

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 95 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs