Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rakennusvalvonnan asiakaspäätteillä näkee pääpiirustuksia entistä kattavammin

Lahden kaupunki

Rakennusvalvonnan asiakaspäätteillä näkee pääpiirustuksia entistä kattavammin

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 14:07
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun rakennusvalvonnan uusilla asiakaspäätteillä pääsee näkemään pääpiirustuksia entistä kattavammin. Asiakaspäätteillä voi selata ARSKA-palveluun vietyjen sähköisten pääpiirustusten lisäksi sellaisia etukäteen katsottavaksi tilattuja pääpiirustuksia, joita ARSKA-palvelussa ei ole saatavilla. Tämä ei kuitenkaan koske niitä Nastolan ja Kärkölän aineistoja, jotka eivät ole sähköisessä muodossa. Paperisia pääpiirustuksia ei ole mahdollista päästä enää katsomaan.

Nastolan rakennusvalvonnan asiakirjat löytyvät Lahdesta

Nastolan rakennusvalvonnan asiakirjat on siirretty Lahden rakennusvalvonnan arkistoon, ja niitä voi tulla tilauksesta katsomaan rakennusvalvontaan. Rakennusvalvontaan voi tulla lisäksi katsomaan rakenne- iv- ja kvv-suunnitelmia, katselmuspöytäkirjoja sekä lupapäätöksiä. Nämä asiakirjat on tilattava katsottaviksi ennakkoon.

Kärkölän rakennusvalvonnan asiakirjat ovat vuodesta 2009 Lahden rakennusvalvonnan arkistossa. Myös  tätä vanhempien asiakirjojen tilaukset toimitetaan Lahden rakennusvalvonnan arkistopostiin.

Kaikki asiakirjatilaukset voi toimittaa osoitteella: rakva.arkisto@lahti.fi. Ilmoitamme tilaajalle kun asiakirjat on noudettu katsottaviksi. Asiakirjoja voi tulla katsomaan arkiston aukioloaikoina maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, klo 9–15 välisenä aikana.

ARSKA-palvelu on nopea yhteys rakennusvalvonnan arkistoon

Arska on sähköinen asiointipalvelu, joka tarjoaa nopean yhteyden rakennusvalvonnan arkistoon kellonajasta riippumatta. Asiointipalvelusta löytyvät sähköisessä muodossa lahtelaisten rakennusten pääpiirustukset: asema-, pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset. Asiakirjoja voi ladata Arska-palvelusta viiden euron kappalehintaan. Palvelu on tarkoitettu kaikkien kiinteistönomistajien tarpeisiin (https://arska.lahti.fi).

ARSKA-palvelun ulkopuolelle on rajattu seuraavilla käyttötarkoituksella merkityt rakennukset: keskussairaalat, muut sairaalat, terveyskeskukset, terveydenhuollon erityislaitokset, muut terveydenhuoltorakennukset, vanhainkodit, lasten- ja koulukodit, kehitysvammaisten hoitolaitokset, muut huoltolaitosrakennukset, lasten päiväkodit, muualla luokittelemattomat sosiaalitoimen rakennukset, vankilat, kirkot, kappelit, luostari ja rukoushuoneet, seurakuntatalot, muut uskonnollisten yhteisöjen rakennukset, yleissivistävien oppilaitosten rakennukset, ammatillisten oppilaitosten rakennukset, korkeakoulu- ja tutkimuslaitosrakennukset, voimalaitosrakennukset, yhdyskuntatekniikan rakennukset, paloasemat, väestönsuojat sekä muut palo- ja pelastustoimen rakennukset.

Mikäli kiinteistöllä on rakennus, jonka käyttötarkoitus on oheisella listalla, ei kiinteistöllä olevien rakennusten kuvia näytetä ARSKA-palvelussa. Nastolan ja Kärkölän pääpiirustuksia ei ole saatavilla ARSKA-palvelusta.

Keskeneräisten rakennushankkeiden kuvat tulevat palveluun, kun hanke valmistuu ja kuvat saadaan siirrettyä sähköiseen arkistoon.

Lisätietoja:
tietopalvelusihteeri Nina Ihantoja
050 383 6484, nina.ihantoja@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs