Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rakennusala hiljenee menehtyneiden muistoksi

Rakennusliitto ry

Rakennusala hiljenee menehtyneiden muistoksi

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2012 klo 11:47
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusteollisuuden yrityksissä ja työmailla vietetään 5 minuutin hiljainen hetki maanantaina 20. helmikuuta kello 13 alkaen, työnsä ääreen menehtyneiden muistoksi. Hetkellä halutaan kunnioittaa työtapaturmien uhriksi joutuneiden muistoa sekä osoittaa myötätuntoa sureville omaisille, ystäville ja työkavereille.

Hiljaisella hetkellä halutaan muistuttaa, että Suomessa menehtyy vuosittain työtapaturmaisesti 60 – 90 henkilöä. Vuonna 2011 menehtyi tapaturmaisesti rakennusalan töissä kaikkiaan viisi henkeä. Myös ammattitaudit vievät vuosittain yli 100 palkansaajaa.

Rakennusliitossa uskotaan, että työsuojelun tasoa on mahdollista nostaa. Yksikin kuolemantapaus ja tapaturma ovat liikaa. Menetysten lisäksi työmailla sattuu edelleen valitettavan paljon tapaturmia, joista osa johtaa pysyvään vammautumiseen ja työkyvyttömyyteen.

Yhteisvastuullisella työsuojelutoiminnalla voidaan vähentää työtapaturmia, kuolemantapauksia ja ammattitauteja.

Turvallinen työskentely on suunnitelmallista ja perustuu ennakolta hyviksi todettuihin käytäntöihin sekä työturvallisuuslainsäädännön tinkimättömään noudattamiseen.

Joskus kaikista varotoimista ja ennakoinneista huolimatta kuitenkin sattuu onnettomuuksia, joilla on kauaskantoiset vaikutukset. Virheistä voidaan oppia, mutta niistä syntyneitä vaurioita ja menetyksiä ei mikään palauta ennalleen.

 

 

Lisätietoa: Tapio Jääskeläinen, puh. 020 774 3481 Tiina Nurmi‐Kokko, puh. 020 774 3082

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs