Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pintaurakoitsijat palkitsi Maalaamo Vernissan vuoden 2014 pintaurakointiyrityksenä

Pintaurakoitsijat palkitsi Maalaamo Vernissan vuoden 2014 pintaurakointiyrityksenä

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2014 klo 13:30
Julkaisija: Toimialatiedote


TIEDOTE
4.4.2014 klo 13


Vankka ammattitaito, monipuolisuus ja taloushallinnon mallikas hoito tunnustuksen perusteluna

Pintaurakoitsijat ry on palkinnut Maalaamo Vernissa Ky:n vuoden 2014 pintaurakointiyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen poikkeuksellisen hyvin hoidetulla taloushallinnolla, kasvuhakuisuudella ja kannattavuudella.

Marko Ruotsalainen perusti Maalaamo Vernissan vuonna 2006 hankittuaan ensin alalta vankan kokemuksen 21 vuoden aikana ja harkittuaan asiaa perusteellisesti. Asiaan vaikutti myös aiemman työnantajan toiminnan loppuminen. Lähtökohdat lienevät tuttuja monille yrittäjille.

Maalaamo Vernissan tarinassa on kuitenkin yksi piirre, joka poikkeaa useista muista. Markon puoliso on paitsi yrityksen äänetön yhtiömies myös tilitoimistoyrittäjä, minkä ansiosta Vernissassa on paneuduttu taloushallintoon ja sen hyödyntämiseen alusta pitäen.

”Vernissassa on aina hoidettu kirjanpitoasiat erittäin hyvin, huolehdittu laskutuksesta ja sen lisäksi analysoitu ammattitaitoisesti talouslukuja. On tiedetty miltä terveen yhtiön tuloksen ja taseen pitää näyttää ja siitä on myös pidetty kiinni. Liikevaihtoa on kasvatettu kannattavuutta unohtamatta, mikä antaa hyvän perustan yrityksen kehittämiselle”, Pintaurakoitsijat ry:n toimitusjohtaja Juha Helmijoki kertoo tunnustuksen perusteista.

Vernissan toimenkuvaan kuuluvat alan työt laajasti. Pelkkä maalausurakointi ei Helmijoen mukaan turvaisi riittävää liikevaihtoa vaan lisäksi on tehtävä muita töitä. Julkisivuremontit, huoneistoremontit ja palo- sekä vesivahinkokorjaukset tuovat tarvittavaa laajuutta yrityksen toimintaan.

”Tavoitteena on tyytyväinen asiakas ja huoneistojen omistajien omaisuuden arvon säilyttäminen”, Vernissan toimitusjohtaja Marko Ruotsalainen kertoo. Hän arvioi, että parhaiten urakkakaupoissa pärjäävät ne taloyhtiöt, jotka lähettävät tulevan kesäkauden töistä tarjouspyynnöt jo hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta. ”Tämän lisäksi pitää toki miettiä halutaanko halpa lähtöhinta vai realistinen kokonaishinta ja onko urakoitsijalla resursseja tarjottavaan kohteeseen”, Ruotsalainen muistuttaa.

Alalle tyypilliseen tapaan Vernissan työntekijämäärä vaihtelee sesonkien mukaan, vaikka mahdollisimman moni ammattimies pyritään työllistämään ympärivuotisesti. Henkilökunnan ikäjakauma on 18–63 vuotta, ja henkilöstössä painotetaan ammattitaitoa ja kokemusta. Tuomariston mukaan yrityksessä nähdään työntekijöiden arvo ja heidän työjälkensä merkitys yrityksen maineelle.

Pintaurakoitsijat ry edustaa yli 250 maalaus- ja pintakäsittelyalan yritystä maassamme. Vuosittain jaettavaa tunnustusta varten Pintaurakoitsijat ry seuloi läpi jäsenyrityksensä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Nyt yhdeksännen kerran myönnetyn tunnustuksen avulla liitto haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta ja kehittää pintakäsittelytyön laatua.

Tuomariston muodostivat seuraavat jäsenet: Kari Hiltunen Suomen Yrittäjistä, Marika Raike Väriteollisuusyhdistyksestä, Heikki Nurminen ja Antti Laitila Pintaurakoitsijoista sekä Merja Vuoripuro Rakennusteollisuus RT:stä.

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Juha Helmijoki, Pintaurakoitsijat ry, puh. 040 501 3788.
Toimitusjohtaja Marko Ruotsalainen Maalaus Vernissa Ky, puh. 050 533 3764

 

PINTAURAKOITISIJAT ry
Vuonna 1912 perustettu Pintaurakoitsijat ry on valtakunnallinen työnantaja- ja yrittäjäpoliittinen järjestö, joka edistää pintakäsittelyalan kehittymistä. Siihen kuuluu 18 paikallista maalarimestariyhdistystä sekä toimialayhdistys Suomen Korroosiourakoitsijat ry. Yhdistysten kautta liittoon kuuluu n. 260 jäsenyritystä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 230 miljoonaa euroa ja palkkasumma yli 80 miljoonaa euroa.

Tyypillinen alan yritys on perheyritys, joka työllistää yrittäjän ja alle 10 työntekijää. Suurimmat pintakäsittelyalan yritykset työllistävät yli 100 henkilöä.
www.pintaurakoitsijat.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs