Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pintaurakoitsijat palkitsi Kaukomaalaus Oy:n vuoden 2013 pintaurakointiyrityksenä - kasvuhakuisuus ja aktiivisuus tunnustuksen perusteluina

Pintaurakoitsijat palkitsi Kaukomaalaus Oy:n vuoden 2013 pintaurakointiyrityksenä - kasvuhakuisuus ja aktiivisuus tunnustuksen perusteluina

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2013 klo 13:30
Julkaisija: Toimialatiedote

Pintaurakoitsijat ry

Lähes kolmeasataa maalaus- ja pintakäsittelyalan yritystä edustava Pintaurakoitsijat ry on palkinnut Kaukomaalaus Oy:n vuoden 2013 pintaurakointiyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen kasvuhakuisuudella ja yrittäjän aktiivisuudella. Yhtiön perustaja ja omistaja Kauko Turunen aloitti maalausurakoinnin tyhjästä 1980-luvun alussa, ja nyt Kaukomaalaus on Suomen suurimpia maalausyrityksiä.

Kaukomaalauksen toiminta tukeutuu tuomariston mukaan vahvasti omaan kalustoon ja ammattitaitoiseen, itsenäiseen sekä oma-aloitteeseen työvoimaan. Parhaiten pärjäävät ne työntekijät, jotka osaavat ennakoida työn kulun ja pystyvät siten sujuvaan työskentelyyn ilman turhia hukka-aikoja. Toimitusjohtaja Kauko Turunen haluaakin korostaa henkilökunnan osaamisen ja oma-toimisuuden merkitystä. ”Uudisrakentamisen aliurakoinnissa voi pärjätä vain, jos toiminta on tehokasta – jokaisen on toimittava ammattimiehen joutuisuudella sekä tehtävä jälkeä, joka kelpaa kerralla tilaajalle”, toteaa Turunen.

Rakennusalaa moititaan usein siitä, että hinta on hankinnoissa liian määräävä tekijä. Turunen haluaa kuitenkin muistuttaa, että monesti pääurakoitsija ei hae halvinta tekijää vaan sitä, joka tekee työn sovitussa aikataulussa ja laatutavoitteet saavuttaen. ”Olemme pärjänneet pääurakoitsijoiden kanssa, kun olemme tehneet mitä olemme luvanneet ja toisaalta vaadimme pääurakoitsijaakin pitämään sopimansa. Usein törmätään siihen, että pintaurakoitsijan tullessa työmaalle mesta ei ole kunnossa. Alusrakenteet eivät vastaa tasaisuudeltaan määräyksiä ja työkohde on siivoamatta.”

Turusen mukaan korjausrakentamisessa haasteet ovat hieman toisenlaiset kuin uudisrakentamisessa. Haasteellisuutta lisää se, että rakennuttaja ei ole aina rakentamisen ammattilainen. "Tällöin on muistettava sopimusvaiheessa tuoda tilaajalle tarkemmin esiin lopputuloksen onnistumiseen ja urakan hintaan vaikuttavia seikkoja”, Turunen painottaa.

Kaukomaalaus Ky aloitti toimintansa 1989 ja Kaukomaalaus Oy:nä yhtiö on toiminut vuodesta1996. Kaukomaalaus Oy:n liikevaihto vuonna 2012 oli 9,5 miljoonaa euroa. Yritys teki mm. asuntojen uudisrakentamisessa lähes 2000 huoneiston tasoite-, maalaus- ja tapetointitöitä. Tämän lisäksi yritys teki tasoite- ja maalaustöitä julkisiin rakennuksiin sekä julkisivutöitä korjausrakentamisen puolella.

Vuosittain jaettavaa tunnustusta varten Pintaurakoitsijat ry seuloi läpi jäsenyrityksensä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Nyt yhdeksännen kerran myönnetyn tunnustuksen avulla liitto haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta ja kehittää pintakäsittelytyön laatua.

Liite: Voitaajayrityksen tunnusluvut

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Juha Helmijoki, Pintaurakoitsijat ry, puh. 040 501 3788.
Toimitusjohtaja Kauko Turunen, Kaukomaalaus Oy, puh. 0400 368811.
Kaukomaalaus OY  http://www.kaukomaalaus.fi/


TUOMARISTON PERUSTEET: VUODEN PINTAURAKOITSIJA 2013

Pintaurakoitsijat ry julkistaa vuosittain VUODEN PINTAURAKOITSIJAN, jonka valitsee sitä varten valittu tuomaristo.
Tuomariston ovat muodostaneet seuraavat henkilöt:
Kari Hiltunen, Suomen Yrittäjät
Antti Laitila, Pintaurakoitsijat
Heikki Nurminen, Pintaurakoitsijat
Marika Raike, Väriteollisuusyhdistys
Merja Vuoripuro, Rakennusteollisuus RT

Tuomaristo valinta VUODEN PINTAURAKOITSIJAKSI 2013 on KAUKOMAALAUS Oy

Kasvua ja laaja-alaista toimintaa

Kaukomaalaus Oy henkilöityy vahvasti omistajaansa, yrittäjä Kauko Turuseen. Hän aloitti urakoinnin vuonna 1981 käytännössä tyhjästä. Alku Kaukolla oli kivinen, mutta alun pienimuotoiset työt paljolti itse tehtynä opettivat alan tavoille ja ahkeraan työntekoon. Nimi Kaukomaalaus näki päivänvalon 1989 ja toiminta aloitettiin kommandiittiyhtiönä. Osakeyhtiöksi firma muutettiin 1996.
Yksi silmiinpistävä piirre Kauko Turusen yritystoiminnassa on ollut kasvuhakuisuus erityisesti 2000 luvulla. Vuonna 2000 Kaukomaalauksen liikevaihto oli 1,5 miljoonaa €. 5 miljoonaa euroa ylittyi 2007. Vuonna 2011 Kaukomaalaus Oy:n liikevaihto oli yli 11 miljoonaa euroa. Vuosi 2012 on ensimmäinen jolloin yrityksen liikevaihto on laskenut edellisistä jääden 9,5 miljoonaan, millä Kaukomaalaus Oy on edelleen yksi suurimmista rakennusmaalausyrityksistä Suomessa.
Liikevaihdon kasvun lisäksi Kaukomaalaus Oy:lle on tehnyt voitollisia tilinpäätöksiä. Yhtiö ei ole tehnyt yhtään tappiollista tilinpäätöstä huolimatta nopeasta kasvustaan. Kaukomaalaus Oy panostaa omaan kalustoon ja toiminnan kulmakivenä osaava henkilöstö. Kaukomaalaus Oy:n säännöllinen toiminta-alue on laaja. Yritys toimii Pohjanmaalla sekä Itä- ja Keski-Suomen alueella. Kaukomaalaus Oy: n työllistään n. 100 henkilöä ja keskeisimmät asiakkaat ovat rakennusliikkeet. Kaukomaalauksen työn jälkeen voi tutustua mm. Seinäjoen sairaalan Y-talossa, Hirvaskankaan ABC-asemalla ja Poliisiopistossa Tampereella.
Kauko Turunen on varsin tunnettu alalla ja hän pitää laajalti yhteyttä alan toimijoihin. Henkilönä Turunen on välitön ja temperamenttinen. Turunen nauttii arvostusta kollegoidensa keskuudessa, mutta suoranuottinen tyyli saa myös kritiikkiä osakseen. Turunen on toiminut mm. Pintaurakoitsijat ry hallituksessa aktiivisesti sekä osallistunut alan työehtosopimusneuvotteluihin alan TES-neuvottelukunnan jäsenenä. Kauko Turunen osallistuu myös kunnallispolitiikkaan ollen kotikuntansa Parkanon kunnanvaltuutettu. Vapaa-aikanaan Turunen harrastaa mm. vetouistelua.

Liitetiedostot

PINTAURAKOITISIJAT ry

Vuonna 1912 perustettu Pintaurakoitsijat ry on valtakunnallinen työnantaja- ja yrittäjäpoliittinen järjestö, joka edistää pintakäsittelyalan kehittymistä. Siihen kuuluu 18 paikallista maalarimestariyhdistystä sekä toimialayhdistys Suomen Korroosiourakoitsijat ry. Yhdistysten kautta liittoon kuuluu lähes 300 jäsenyritystä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 230 miljoonaa euroa ja palkkasumma yli 80 miljoonaa euroa. 
Tyypillinen alan yritys on perheyritys, joka työllistää yrittäjän ja alle 10 työntekijää. Suurimmat pintakäsittelyalan yritykset työllistävät yli 100 henkilöä.
www.pintaurakoitsijat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs