Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Peltikattojen asennusruuveja ei tarvitse enää vaihtaa

Kingi Oy

Peltikattojen asennusruuveja ei tarvitse enää vaihtaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 10:00
Julkaisija: Kingi Oy

HAMK:n Ohutlevykeskus testasi maaliskuussa kahdeksan Suomessa yleisesti myytävän kateruuvin korroosiokestävyyttä. Testin tarkoituksena oli tutkia, miten eri ruuvit kestävät katolla kaupunki- ja teollisuusilmastossa. Rakennusmääräysten mukaan kateruuvin tulee korroosiokestävyydeltään vastata kiinnitettävää materiaalia eli kestää ruostumatta yhtä pitkään kuin kattopelti. Ongelmana on ollut kateruuvien nopea ruostuminen ja niiden ennenaikainen vaihtotarve.

HAMK:n testissä käytettiin syklistä suolasumua, joka parhaiten jäljittelee kaupunki- ja teollisuusilmasto-olosuhteita. Koeajaksi asetettiin 1000 tuntia, jotta saataisiin selville, mitkä ruuveista kestävät vaativia käyttöolosuhteita. Ruuvit kiinnitettiin Ruukin Pural-kattopeltiin, jolla on tunnettu säänkestävyys ja josta voitiin päätellä vertailuaikaa ruuvien korroosiokestävyydelle.

Ensimmäiset kateruuvit alkoivat ruostua kannastaan jo 187 tunnin jälkeen. Osa kateruuveista oli jo 425 tunnin jälkeen täysin pilalla. 618 tunnin jälkeen kaikista ruuveista yhtä lukuun ottamatta oli lähtenyt maali ja ne olivat kauttaaltaan ruosteessa eikä niiden testausta voitu enää jatkaa. 1000 tunnin testin jälkeen vain Kingi-kateruuvi oli täysin käyttökelpoinen ja ruostumaton. Testin lopussa Pural-kattopellin leikkausreunoille oli syntynyt ruostetta. Käytännön kokemukset osoittavat, että vastaavanlaajuista reunakorroosiota syntyy Pural-pinnoitteeseen reilusti yli 20 vuoden käytön jälkeen. Testausaikaa voidaan pitää hyvän kattopellin äärimmäisenä kestoaikana. Testin mukaan Kingi-kateruuvi kestää hyvin kattopellin käyttöiän ja pitempäänkin.

”Vastuulliset peltikattojen asennusfirmat ovat pitkään kaivanneet kunnollisia kateruuveja. Ruostuvat ja huonosti asentuvat ruuvit ovat aiheuttaneet laatuongelmia sekä ylimääräistä harmia. HAMK:n testi osoitti, että laadukkaille katoille on nyt olemassa kaivattu kateruuvi. KINGI® kateruuvi kestää käyttöpaikan ilmastorasituksessa yhtä kauan kuin katemateriaalinkin on suunniteltu kestävän”, kommentoi Jari Lehtola, Kingi Oy:n toimitusjohtaja.

Suomessa kehitetty ja valmistettu Kingi-kateruuvi on ainoa maalattu hiiliteräsruuvi, joka on hyväksytty käytettäväksi kaupunki- ja teollisuusilmastoissa eli ilmastorasitusluokassa C3. Suomessa yleisin ilmastorasitusluokka on C3, johon kuuluu noin 80 % rakennuksista. HAMK:n testi osoitti, että Kingi-kateruuvit soveltuvat myös vaativampaan C4 ilmastorasitusluokkaan.

HAMK:n testiraportti on luettavissa osoitteessa: http://kingi.fi/HAMK_Kateruuvitesti2016.pdf 

 

Lisätietoja:

Jari Lehtola, toimitusjohtaja

Kingi Oy

0400 664 666

jari.lehtola@kingi.fi

 

Liitetiedostot

Kingi Oy kehittää ja valmistaa korroosiokestäviä rakennustuotteita, jotka täyttävät niin viranomaisten vaatimukset kuin rakentajien tarpeet. Sen kruununjalokivi on ainoa Suomessa ilmastorasitusluokkaan C3 hyväksytty kateruuvi. KINGI® kateruuvi on kotimainen avainlipputuote. www.kingi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs