Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Nettibisnes viheralalle HAMKin opiskelijoiden ideasta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Nettibisnes viheralalle HAMKin opiskelijoiden ideasta

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 14:45
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Viheralan opiskelija tuskastui täysin etsiessään kasvitietoja tehtävää varten. Tietoja selattiin useista eri kirjoista ja muista lähteistä hyvin pitkään ja hartaasti. Kesällä 2012 tulee aika, jolloin viheralan ammattilaiset ja opiskelijat saavat Suomen kasvuvyöhykkeille sopivien kasvien tiedot yhdestä verkkopalvelusta. Vihernetistä.

Vihernetin yritystoimintaa viedään nyt eteenpäin Konseptorin huomassa ja HAMK Business Pointin palveluja tullaan käyttämään myynti- ja markkinointitoimenpiteissä.

- HAMKin tuki on ollut merkittävässä roolissa yritysidean jalostamisessa  ja Hämeenlinnasta on tullut hyvä kuva yrittäjäystävällisenä kaupunkina, kertoo Vihernetin toinen perustaja Kukka Koskinen.

Lea Hettula ja Kukka Koskinen opiskelivat Hämeen ammattikorkeakoulussa maisemasuunnittelua Lepaan toimipisteessä. Idea Vihernetistä on herännyt opintojen lomassa ja kehitetty liiketoiminnaksi HAMKin yrittäjyyttä tukevien palvelujen ja koulutuksen avulla. Markkinoinnin opintojen yhteydessä tehdyt markkinointi- ja viestintäsuunnitelmat otetaan käyttöön keväällä, kun palvelu saadaan myyntikuntoon. Liiketoimintasuunnitelmaa on työstetty Starttihautomossa osana opintoja. 

Kasvava kasvitietokanta

Kasvitietokannan lopullisen koon uudet yrittäjät arvioivat olevan kolmen ja neljän tuhannen välillä. Asiakkaat voivat lisätä tietokantaan omia kommenttejaan yksittäisten kasvien kohdalle. Näin tietokanta pysyy tuoreena ja ammattilaiset voivat vaihtaa siellä kokemuksiaan kasvien menestymisestä tietyissä olosuhteissa.

Tietokannan ohjelmoinnista on vastannut HAMKin tietotekniikan opiskelija  Jaakko Hartikainen, joka aloittaa myös yrityksen ensimmäisenä työntekijänä kesällä.

- Yrittäjyys ei minua oikeastaan kiinnosta, mutta tällaisessa toiminnassa on hienoa olla mukana. Tekniset ratkaisut ovat erittäin edullisia, mutta työtunnit maksaa, jolloin osaaminen on avainasemassa, valaisee Hartikainen Vihernetin taustaratkaisuja.

Vaikka yrityksen pyörittämisen rutiinit ja menestys hieman pelottaakin uusia yrittäjiä, siintää tavoitteissa  pohjoismaat kattava palvelu sekä viheralan kehittäminen.

 

Lisätietoja Vihernetistä:

Lea Hettula
lea@vihernetti.fi 
040 734 0727

kukka@vihernetti.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs