Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Lujatalo rakentaa 268 asuntoa Keimolanmäen asuinalueelle Vantaalle

Luja-yhtiöt

Lujatalo rakentaa 268 asuntoa Keimolanmäen asuinalueelle Vantaalle

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 08:30
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Lujatalo rakentaa Vantaan Kivistön suuralueeseen kuuluvan Keimolanmäen kehittyvälle asuinalueelle kolmelle eri rakennuttajalle yhteensä 268 asuntoa. Rakentaminen on aloitettu helmikuussa 2015 ja viimeinen asuintaloista valmistuu lokakuussa 2016. Kohteiden veroton urakkasumma on 27 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet helmikuussa Sato Oy:lle rakennettavasta kohteesta Leksankuja 3, johon kuuluu 92 vuokra-asuntoa sekä parkkihalli. TA-yhtymälle Lujatalo rakentaa kaksi eri yhtiötä Currenkuja 3 sekä Leksankuja 4 B, joista Currenkujaan valmistuu 73 asumisoikeusasuntoa ja Leksankuja 4 B:hen 42 vuokra-asuntoa. Molempien rakennuttajien kohteiden suunnittelija on arkkitehti Hannu Jaakkola. Alkuasunnot Oy:lle rakennettavan 61 vuokra-asunnon yhtiön pääsuunnittelija on arkkitehti Ulla Saarinen suunnittelutoimisto Jukka Turtiaiselta.

Keimolanmäen asuinrakennukset on ketjutettu yhteensä 250 metriä pitkäksi nauhamaiseksi ketjuksi. Asuinrakennusten erikoispiirteinä ovat alimpien kerrosten graafisella betonilla tai taidelasilla tehdyt kuviot, joiden aiheet ovat Keimolan historiallisella moottoriradalla pidetyistä kilpailuista. Keimolan moottorirata on teemana myös asuinalueen katujen, teiden ja rakennusten nimissä.

-  Asuinalueen suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda kehittyvän Vantaan kaupunkirakenteeseen sitä täydentävä, omaleimainen ja korkeatasoinen kokonaisuus, joka tukeutuu ratkaisuissaan alueen moottoriurheilun perinteisiin luontoarvoja kunnioittaen, kertoo arkkitehti Hannu Jaakkola.

Lujatalon työmaapäällikkö Juha Klamin mukaan luotettavat ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit ja aikatauluihin sitoutuminen ovat avainasemassa suuren työmaan etenemisessä. Lujatalon Keimolanmäen työmaa työllistää välillisesti tai suoraan toista sataa työmiestä. Parhaimmillaan Lujatalon työmaalla tulee työskentelemään lähes 200 työmiestä yhtäaikaisesti.

- On mielenkiintoista olla mukana rakentamassa uutta asuinaluetta ja nähdä Keimolan historiallisen moottorirata-alueen heräävän uudelleen henkiin asuinalueen muodossa. Alue tarjoaa tulevaisuudessa asunnon 2500 asukkaalle ja Lujatalolle työtä lokakuuhun 2016 asti, sanoo Klami.

Lisätietoja:

Lujatalo Oy, työmaapäällikkö Juha Klami; puhelin 044 585 2845, juha.klami@luja.fi
Lujatalo Oy, työpäällikkö Risto Multala; puhelin 044 585 2716, risto.multala@luja.fi
Lujatalo Oy, aluepäällikkö Antti Ylihärsilä; puhelin 044 585 2961, antti.yliharsila@luja.fi

Liitetiedostot

Lujatalo Oy kuuluu Luja-yhtiöihin ja on osaava valtakunnallinen rakentaja. Lujatalo on sekä toimitila- että asuntorakentaja ja sen erikoisalaa on korjausrakentaminen. Yrityksessä työskentelee yli 700 rakentamisen ammattilaista ja sen Lujakoti-tuotemerkki tunnetaan hyvän asumisen laatumerkkinä. Lisätietoa Lujatalo Oy:stä osoitteessa www.lujatalo.fi, facebook.com/lujatalo.fi

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. Lisätietoa Luja-yhtiöistä osoitteessa www.luja.fi, facebook.com/luja.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs