Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Lasiliukuovet omakotitalorakentamisen arkipäivää

Profin Oy

Lasiliukuovet omakotitalorakentamisen arkipäivää

Tiedote.
Julkaistu: 10.07.2013 klo 11:41
Julkaisija: Profin Oy

Perjantaina 11.7. Hyvinkäällä avattavien Asuntomessujen messukodeista on löydettävissä uusi tuoteläpimurto. Ainakin viidessä kohteessa on perinteinen kylmän ja lämpimän tilan välinen parveke- tai käyntiovi korvattu lasiliukuovella. Kysymyksessä on ovi- ja ikkunateollisuuden tuote, jolla voidaan korvata esim. olohuoneen tai oleskelutilan kiinteät ikkunat ja käyntiovi samaan karmiin asennetulla kiinteällä ikkunalla ja ulkoseinän suuntaisesti liukuvalla ovilehdellä.

Toimitusjohtaja Mikko Haapala Profin Oy:stä Pudasjärveltä kertoo, että yrityksensä on valmistanut lasiliukuovia lähes viisitoista vuotta, mutta ennen kaikkea vientiin. - Nyt liukuovien kysyntä on voimakkaassa kasvussa nyt myös kotimaan markkinoilla. Ei vain omakotirakentamisessa, vaan myös kerrostalotuotannossa, hän jatkaa. Profin Oy on Suomen merkittävin lasiliukuovien valmistaja, sen tuotteita viedään vuosittain kotimaan lisäksi yli 30 vientimaahan.

Lasiliukuovet läpimurtoa on hidastanut Haapalan mukaan ennakkoluulot tuotteen soveltuvuudesta pohjoiseen rakentamiseen. Tämän päivän lasiliukuovien lämpöominaisuuden ovat kuitenkin hyvin hallinnassa. U -arvossa lähdetään nyt jopa arvosta 0,64 W/m2, kun perinteisten ikkunoiden kohdalla riittävänä pidetään alle 1 W/m2 olevia arvoja. Tämän päivän lasiliukuovet soveltuvat myös matalaenergiataloihin, sen ovat osoittaneet monet tiiveysmittaukset.

Lasiliukuovet lisäävät kodin tilantunnetta. Sen avulla saadaan kodin kaikki rakennetut neliöt asumisen ja elämisen tarpeisiin, kun sisään ja ulos kääntyvät ovilehdet jäävät pois. -Mielikuva lasiliukuovien kalleudesta on myös monella tavalla virheellinen, Haapala jatkaa.

Lasiliukuovessa on aukkoleveydestä riippuen yksi tai kaksi liukuvaa ovilehteä. Suurimpien yksittäisten lasiliukuovien Haapala kertoo heillä olleen kahdeksan metriä leveitä ja lähes kolme metriä korkeita. Ei niin pientä, mutta toisaalta ei niin suurta asuntoa, kotia, jossa lasiliukuovi ei olisi edukseen ja lisäisi kodin valoa ja viihtyisyyttä.

Lisätietoja:

Profin Oy, toimitusjohtaja Mikko Haapala, p. 040 – 744 9698, mikko.haapala@profin.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs