Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Lappeenrannan Kirkkokadun tontista kaupat

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Kirkkokadun tontista kaupat

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 14:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Etelä-Karjalan Osuuspankki on tehnyt tänään kaupat As Oy Lappeenrannan Kirkkokatu 9:n osakkeista Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa. Velaton kauppahinta on noin 2,5 miljoonaa euroa. 

Nykyiseen Pormestarinkadun toimitaloon pitäisi tehdä mittavat korjaukset. Lisäksi tämän hetkiset asiakaspalvelutilat ovat ahtaat, eivätkä vastaa nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeita. 

Pankki olisi joutunut etsimään väistötilat reilun kahden vuoden ajaksi, jolloin myös asiakaspalvelu olisi kärsinyt. Tästä syystä on luontevampaa lähteä rakentamaan uutta toimitaloa. 

Nyt suunnitteilla olevassa toimitalossa tulee olemaan väljemmät ja asiakaspalveluun paremmin soveltuvat tilat, joissa asiakas voi hoitaa kattavasti kaikki pankki- ja vakuutusasiansa. Uusissa tiloissa voidaan myös paremmin opastaa ja esitellä asiointia helpottavia palveluja. 

Cityparkin rakentuessa myös pysäköintimahdollisuudet paranevat. 

Tavoitteena on, että Osuuspankin uuden toimitalon rakentaminen alkaa tämän syksyn aikana. 

Lappeenrannan Citykorttelin maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentaminen alkaa keväällä 2015, Marian aukio valmistuu syksyllä 2016 

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää kaupunkikeskustan kehittämisen kannalta erittäin tärkeänä, että Citykorttelin rakentaminen voi alkaa nyt, kun keskustaa parhaillaan kehitetään kokonaisuutena. Lappeenrannassa rakennetaan tällä hetkellä paljon erityisesti keskikaupungilla. Kaupungintalon ympäristön rakentaminen sekä Paasikivenpuiston toteutus ovat edenneet jo pitkälle. 

‒ Citykorttelin alue on ydinkeskustan kannalta oleellinen vetovoimatekijä, ja sen uudistamisen aloittaminen on todella tervetullut uutinen. On tärkeää, että rakennamme keskustaa, joka houkuttelee asumaan ja ostoksille. Vaikka Lappeenrannassa rakennetaan liiketiloja myös keskikaupungin ulkopuolelle, haluamme, että valtaosa erikoiskaupasta on kuitenkin ydinkeskustassa, Jarva painottaa. 

Lappeenrannan keskustasta rakentuu kävelypainotteinen, koska pysäköintipaikat sijoitetaan pääsääntöisesti maanalaisiin pysäköintilaitoksiin, joista yksi rakennetaan Citykortteliin kuuluvan Marian aukion alle. Liikenne ohjataan pääsääntöisesti kehäkaduille: Koulukadulle, Lappeenkadulle ja Taipalsaarentielle. 

Williparkki Oy aloittaa Lappeenrannan Citykorttelin maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisen vuoden 2015 keväällä. Pysäköintilaitoksen rakentamisen jälkeen Lappeenrannan kaupunki toteuttaa Citykortteliin kuuluvan Marian aukion, jonka rakentaminen ajoittuu vuodelle 2016. 

Kaupungin teknisen johtajan Jussi Salon mukaan Marian aukion suunnitelmaa valmistellaan parhaillaan teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. Aukion on tarkoitus valmistua syksyllä 2016. Budjettirahoitusta sen toteuttamiseen on varattu 1,3 miljoonaa euroa. 

‒ Viheralueet, joukkoliikenne- ja pysäköintiratkaisut ja sujuvat kevyen liikenteen väylät ovat kaupunkikeskustan kokonaiskehittämisen kannalta oleellisia, Salo korostaa. 

Citykorttelin alle sijoittuvaan maanalaiseen pysäköintilaitokseen rakennetaan noin 140 pysäköintipaikkaa kahteen kerrokseen. Sisäänkäynti toteutetaan Kirkkokadun kautta. Citykorttelin pysäköintilaitoksen toteutumisen jälkeen Williparkki Oy:llä on kaikkiaan lähes tuhat maanalaista pysäköintipaikkaa Lappeenrannan keskustassa.

Williparkki Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamies arvioi, että Citykorttelin pysäköintilaitoksen kustannusarvio on noin kuusi miljoonaa euroa riippuen toteutustavoista. 

Lisätietoja 

Etelä-Karjalan Osuuspankki

Petri Krohns
toimitusjohtaja
Etelä-Karjalan Osuuspankki
puh. 010 258 5510
petri.krohns@op.fi

Lappeenrannan kaupunki 

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
puh. 040 844 2000
kimmo.jarva@lappeenranta.fi 

Tekninen johtaja Jussi Salo, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 521 5503
jussi.salo@lappeenranta.fi

 Williparkki Oy 

Toimitusjohtaja Mikko Hietamies
puh. 0400 509 611
mikko.hietamies@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs