Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Länsimetron RAK1- ja KAT2-suunnittelu konsulttiyhteenliittymä Sigmalle

WSP

Länsimetron RAK1- ja KAT2-suunnittelu konsulttiyhteenliittymä Sigmalle

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 11:28
Julkaisija: WSP

Viiden suunnittelukonsultin muodostama Sigma-ryhmä on voittanut Länsimetron MatinkyläKivenlahti RAK1-suunnittelun ja KAT2-suunnittelun. RAK1 sisältää ratatunnelin ja asemat Finnoo–Kaitaa–Soukka. KAT2 toimeksiantoon sisältyvät ratatunneli, asemat Espoonlahti–Kivenlahti ja Sammalkallion metrovarikko.

Konsortion jäsenet ovat Finnmap Infra, Kalliosuunnittelu Oy Rockplan, Saanio & Riekkola, Sipti Consulting ja WSP.

Konsortion työ käynnistyy kuluvan vuoden 2015 alussa ja se vastaa RAK1-toimeksiannossa Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuuden rakenteiden suunnittelusta (RAK1) ja KAT2-toimeksiannossa kallio- ja geosuunnittelusta. Rakennesuunnittelu sisältää tunnelien, kuilujen ja asemien maanalaiset ja -päälliset osat.

Länsimetron Matinkylä - Kivenlahti osuuden on suunniteltu valmistuvan vuoden 2020 aikana.

 

Lisätietoja

 Rakenteet:

liiketoimintajohtaja, kiinteistöt, Sami Lampinen, WSP, puh. 040 757 3914, sami.lampinen@wspgroup.fi

Kalliosuunnittelu: projektipäällikkö Matti Kokko, Saanio-Riekkola, puh. 040 701 0825, matti.kokko@sroy.fi

Geotekninen suunnittelu: toimitusjohtaja Teemu Rahikainen, Sipti Consulting, puh. 050 569 0991, teemu.rahikainen@sipti.fi

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuus ja Sillat. Meillä työskentelee noin 350 asiantuntijaa, ja liikevaihtomme vuonna 2013 oli 31,3 miljoonaa euroa. Asiakkaat pitävät WSP:tä ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä, jossa työskentelee 31 500 asiantuntijaa yli 500 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Merkittäviä kotimaisia suunnittelukohteitamme ovat Sipoon Sibbesborgin alue, Viikin matalaenergiatalo, Meilahden kolmiosairaala, Oulun Kastellin monitoimitalo, useimmat metropolialueen raideliikennehankkeet, Olkiluodon ydinvoimalaitos sekä lukuisat tuulivoimahankkeet.

Kansainvälisiä suunnitteluhankkeita WSP:llä on jo 39 maasta, esimerkiksi sellutehtaille ja voimalaitoksiin tehtyjä kattilansuunnitteluprojekteja. Vuonna 2013 voitimme kaksi merkittävää kansainvälistä siltasuunnittelukilpailua; Kruunuvuoren sillan Helsingissä ja Pont Jean-Jacques Bosc -sillan Bordeauxissa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs