Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kyamkista erityisosaajia vaativaan puurakentamiseen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkista erityisosaajia vaativaan puurakentamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2013 klo 10:15
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu käynnistää aivan uudenlaisen rakennustekniikan aikuiskoulutuksen Kouvolassa. Tammikuussa 2014 alkavassa koulutuksessa opiskelija voi erikoistua vaativien puurakenteiden osaajaksi unohtamatta kuitenkaan perinteisiä rakentamisen alueita kuten teräsbetoni- ja teräsrakenteita.

Koulutuksen tavoitteena on edistää mm. puisten asuinkerrostalojen rakentamista Suomeen ja puurakennusten korjausosaamista. Myös pitkälle jalostetun teollisen puurakentamisen edistäminen Suomessa on tavoitteena. Samalla halutaan vastata Kymenlaakson alueen rakennemuutokseen ja luoda uusia pysyviä työpaikkoja Kymenlaaksoon.

Koulutusta kehitetään yhteistyössä

Koulutushankkeen takana ovat molemmat Kymenlaakson kaupungit yhdessä vahvojen taustavoimien ja rahoittajien kanssa.

Suunnitteilla on koulutuksen kehittäminen yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Kouvolan seudun ammattiopiston kanssa. Kyamk tavoittelee myös kansainvälisiä kumppanuuksia, esimerkiksi saksalaisen Rosenheimin ammattikorkeakoulun kanssa.

Tutkinto 2 vuodessa

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen kesto on kaksi vuotta. Valmistuneiden tutkintonimike on insinööri (AMK). Pohjakoulutusvaatimuksena on insinöörin tai rakennusarkkitehdin koulutus.

Opinnot järjestetään monimuoto-opintoina. Lähiopetusta on 1–2 päivää kuukaudessa, minkä lisäksi on online-verkko-opintoja 10 viikkoa vuodessa sekä itsenäistä opiskelua. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua Kyamkissa myös muiden koulutusohjelmien ja alojen päivä- ja monimuoto-opetukseen.

Koulutukseen voi hakea ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 16.9.‒1.10.2013 osoitteessa www.amkhaku.fi.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Lehtori Hannu Toivonen
p. 044 702 8363
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kyamkin mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs