Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » KyAMK kouluttaa puumuotoilun osaajia

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK kouluttaa puumuotoilun osaajia

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2012 klo 10:47
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun syksyn 2012 yhteishaussa on aikuisten koulutuksena tarjolla muotoilun koulutusohjelma, jossa on ensimmäistä kertaa suuntautumisvaihtoehtona puumuotoilu.

Suuntautumisvaihtoehdon käynnistämisessä suuri rooli on ollut KyAMK:n Wood Academy -hankkeella. Sen puitteissa Kasarminmäen kampukselle ollaan rakentamassa puumuotoiluun ja -rakentamiseen keskittyvää avointa innovaatioympäristöä.

Koulutuksen suunnittelussa on ollut mukana alan arvostettuja huippunimiä, kuten esimerkiksi puuseppämestari Seppo Auvinen.

Miksi puumuotoilijoita tarvitaan?

KyAMK:n puumuotoilijoiden koulutus vastaa osaltaan puurakentamisen ja -muotoilun koulutustarpeeseen. Tavoitteena on kouluttaa puurakentamisen osaajia, jotka hallitsevat samalla myös tuotteistamisen ja brändäyksen.

Puumuotoilijat ovat valmistuttuaan asioiden ja esineiden hengen ymmärtäviä tekijöitä. He ovat ajatteluun kykeneviä, tekniikan ja materiaalin tuntevia yksilöitä, joilla on halu kehittää puualaa ja tehdä siitä myös taloudellisesti kannattavaa.

Puu on paikallinen ja ekologinen materiaali, joka taipuu puumuotoilijan käsissä pieneen ja suureen. Siitä voidaan tehdä rakentamiseen olennaisesti kuuluvia piha- ja ympäristörakentamisen elementtejä, moderneja kalusteita, parvekkeita, ovia ja ikkunoita.

Miten puumuotoilijaksi tullaan?

Puumuotoilijoiden koulutuksessa teoria integroidaan alusta asti käytäntöön. Tärkeässä roolissa ovat projektijaksot työelämässä olevien arkkitehtien, muotoilijoiden ja muiden osaajien kanssa. Niiden aikana opiskelijat pääsevät näkemään ja kokeilemaan erilaisia työtapoja ja vaihtamaan ajatuksia ammattilaisten kanssa.

Oppia haetaan myös muualta. Opintoihin kuuluvat olennaisen osana ’Exchance workshop’, yhteistyöprojektit ja harjoittelujaksot, jotka mahdollistavat erilaisten näkökulmien saamisen ja ajatusten vaihdon.

Opiskelijat pääsevät toteuttamaan projekteja yritysten kanssa ja näin saavat kosketuksen työelämään jo opintojensa aikana.

Tukea ideoiden tuotteistamiseen

Puumuotoilun opiskelijat saavat jo opintojen aikana tukea ja oppia omien ideoiden ja projektien eteenpäin viemiseen. KyAMK:n yhteydessä toimiva avoin innovaatioympäristö antaa hyvät puitteet kehittää omia liike- ja tuoteideoita monialaisissa tiimeissä.

Tietoa koulutusohjelmasta esittelysivulla.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Lehtori Pekka Malinen
p. 044 702 8355
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs