Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kutsu Suomenlinnaan 27.10.

Suomenlinnan hoitokunta

Kutsu Suomenlinnaan 27.10.

Kutsu.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 17:30
Julkaisija: Suomenlinnan hoitokunta

Euroopassa on sadoittain armeijalta vapautuneita linnoituksia ja linnoituslaitteita, jotka ovat yleensä suojeltuja eli niitä odotetaan ylläpidettävän. Huolehtiminen vaatii laajaa yhteistyötä ja rahoitusta yhteiskunnan eri toimijoilta ja erityisesti julkiselta sektorilta. Rahoituksen tueksi pyritään löytämään uusia keinoja, jotta mahdollistetaan kattava ja laadukas ylläpito. EU-rahoitteisessa ATFORT-hankkeessa vuosina 2012–2014 lähestyttiin näkökulmaa aktiivisesta lähtökohdasta, jonka mukaan pyritään suojelemisen lisäksi hyödyntämään linnoitusten inspiroivia tiloja esimerkiksi kulttuuritoimintoihin.

Suomenlinnaa restauroiva ja ylläpitävä Suomenlinnan hoitokunta osallistui yhdeksän muun Euroopan maan ja niissä sijaitsevien muiden linnoitusten kanssa tähän kolmivuotiseen EU-hankkeeseen. ATFORTin tarkoituksena on ollut löytää ratkaisuita rakennusperinnön säilyttämiseen ja työn rahoittamiseen innovatiivisin ideoin ja jakamalla yhteistyökumppaneiden parhaita käytäntöjä.

Hankkeen päätösseminaari järjestetään Suomenlinnassa lokakuussa, jolloin liki sata hankkeeseen osallistunutta henkilöä eri maista esittelee hankkeessa tehtyä ja suunnittelee uusia yhteistyöhankkeita.

Tervetuloa päätösseminaariin

Kutsumme teidät päätösseminaariin 27.10.2014 kello 13.45–15.15 kuulemaan tuloksista ATFORTin eri kansainvälisiltä osallistujilta. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus haastatteluille. Tilaisuuden kieli on englanti.

Ohjelma alkaa Suomenlinnassa 13.45. Tilaisuus pidetään Suomenlinnassa kokoustila Tenalji von Fersenissä. Paikka kartalla.

Paikalle ehtii Kauppatorilta 13.00 lähtevällä HSL:n lautalla. Lauttoja Suomenlinnasta takaisin mantereelle lähtee esimerkiksi 15.40 ja 16.20.

Ilmoittautumiset Suomenlinnan hoitokunnan viestintäsuunnittelija Laura Klefbohmille osoitteeseen laura.klefbohm@suomenlinna.fi.

Lisätietoja Suomenlinnan hoitokunnan kulttuuriympäristöpäällikkö Tuija Lindiltä (0295 338 337 tai tuija.lind@suomenlinna.fi) tai restaurointijohtaja Heikki Lahdenmäeltä (0295 338 302 tai heikki.lahdenmaki@suomenlinna.fi). Lisätietoja myös hankkeen kotisivuilta: www.atfort.eu.

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia kävijäkohteita noin 800 000 vuosittaisella kävijällään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs