Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » KORJATTU tiedote, Lappeenrannan kaupunki 13.2.2015 Uudisrakentaminen muuttaa merkittävästi liikennejärjestelyjä Lappeenrannan keskustassa

Lappeenrannan kaupunki

KORJATTU tiedote, Lappeenrannan kaupunki 13.2.2015 Uudisrakentaminen muuttaa merkittävästi liikennejärjestelyjä Lappeenrannan keskustassa

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Linkki liikennejärjestelyjen karttaan (.jpg ja .pdf) tiedotteen lopussa.)

Lappeenrannan kaupungin keskustassa muutetaan merkittävästi liikennejärjestelyjä Snellmaninkadun, Koulukadun ja Kirkkokadun välisellä alueella kuluvan kevään 2015 aikana. Järjestelyt vaikuttavat Valtakadun, Kirkkokadun, Kauppakadun, Oksasenkadun ja Sammonkadun liikenteeseen reilun vuoden ajan. 

Valtakadun ja Kirkkokadun ympäristössä, Citykorttelin alueella, liikennejärjestelyt johtuvat uudisrakentamisesta sekä maanalaisen pysäköintilaitoksen P-Cityn rakentamisesta Marian aukion alle.

Kauppatorin laidalla uudistukset johtuvat torin pohjoislaidalla olevan K-Rakuunan purkamisesta ja uuden asuin- ja liiketalon rakentamisesta sen paikalle. 

Valtakadun ja Kirkkokadun risteyksessä on jo tälläkin hetkellä ajoittaisia ajokaistojen sulkemisia ja ajosuuntamääräyksiä, koska kaapeleiden, kaukolämmön ja vesiputkistojen siirtotyöt on aloitettu pysäköintilaitoksen rakentamista varten. 

Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi on laatinut kaupungin keskustan alueelle liikennesuunnitelman, jossa otetaan rakentamishankkeet huomioon pitkäkestoisesti.

Suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta teknisestä toimesta kertoo, että kaupunki ohjaa liikennettä mahdollisimman joustavasti koko rakentamisjakson ajan ja tekee tarvittaessa muutoksia tai parannuksia liikenteen ohjaukseen. 

– Toivon, että keskikaupungilla liikkuvat varaisivat matkaansa varten aikaa ja malttia, koska rakennustöissä tyypillisestikin tapahtuu yllättäviä liikenteeseen vaikuttavia muutoksia ja viivytyksiä. Nyt tehdyt liikennejärjestelyt on tehty tämän päivän tiedon perusteella, mutta kaupunki on varautunut muuttamaan suunnitelmia tarpeen mukaan, Kalevirta sanoo. 

Valtakatu katkaistaan Kauppakadun ja Kirkkokadun väliseltä osuudelta 

Kun P-Cityn rakentaminen alkaa huhti–toukokuussa, Kirkkokatu jää edelleen yksikaistaiseksi sekä yksisuuntaiseksi: ajo sallitaan pohjoiseen päin. Kirkkokatu suljetaan ajoittain kokonaan rakentamisen edetessä.  

Valtakatu katkaistaan kokonaan liikenteeltä Kauppakadun ja Kirkkokadun välisellä osuudella kadun alle toteutettavan pysäköintilaitoksen ja siihen liittyvien ajoramppien rakentamisen ajaksi. Pyöräilijät ja jalankulkijat kiertävät Marian aukion Keskuspuiston kautta. 

Citykorttelin lounaiskulmassa sijaitsevien Matkatalon ja Koulutalon mahdollisen purkamisen ja tonttien uudisrakentamisen ajaksi kävelykatu Oleksista todennäköisesti rajattaisiin rakennustyömaata varten kulku- ja suoja-aluetta. Kadun rajaaminen hankaloittaisi kesän myyntitoimintaa Oleksilla ja myös Joulukatu jouduttaisiin todennäköisesti järjestämään muualla. 

Merkittäviä liikennejärjestelyjä kauppatorin lähistöllä 

Kauppatorin pohjoislaidalla olevan K-Rakuunan kiinteistön purkaminen aloitetaan huhtikuussa 2015. Sen tilalle tuleva Varte Oy:n urakoima asuin- ja liikerakennus valmistuu liiketilojen osalta lokakuussa 2016 ja asuntojen osalta joulukuussa 2016. 

Liikennejärjestelyiden muutokset rakennusaikana ovat merkittäviä torin alueella. Sammonkatu suljetaan ja katkaistaan tontin mitalta ajoneuvo- ja polkupyöräliikenteeltä. Sammonkadun itäreunaan jätetään katettu kulkutunneli jalankulkijoita varten. 

Oksasenkatu suljetaan K-Rakuunan kohdalta ja katualue aidataan. Oksasenkadun varrella, torinpuoleisessa reunassa olevat pysäköintipaikat poistetaan kokonaan ja liikenne ohjataan nykyisen pysäköintialueen läpi siten, että Snellmaninkadulle tultaessa liikenne palaa omille kaistoilleen. Polkupyöräilijöille järjestetään Valtakadun ja Keskuspuiston kautta kulkevan reitin lisäksi toissijainen reitti torin ympäri.

Torninostureiden poistuessa Sammonkadulta ja Oksasenkadulta keväällä 2016, katuja voidaan vapauttaa jo joiltain osin liikenteelle. 

Valtakatu Snellmaninkadun ja Kauppakadun välillä pidetään yksisuuntaisena, kuten nykyäänkin, ja liikenne voi jatkua rakentamisen ajan. Tilausajobusseille varataan nykyiset paikat hotelli Cumuluksen kohdalta.

Kauppakatu muutetaan Oksasenkadun ja Valtakadun väliseltä osuudelta yksisuuntaiseksi: ajo sallitaan vain etelään päin. Kauppakadun itäreunan pysäköinti Oksasenkadun ja Valtakadun välillä siirretään kadulle ja nykyisestä pysäköintialueesta tehdään kaista polkupyöräilijöille. 

Koulukadun itään suuntautuva liikenne lisääntyy järjestelyjen myötä jonkin verran. 

Lisätietoja 

Suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta, puh. 040 637 4400
timo.kalevirta@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs