Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kankaan alueen vanhan paperitehtaan siipiosan uudistus käynnistyy

Skanska Oy

Kankaan alueen vanhan paperitehtaan siipiosan uudistus käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 23.12.2014 klo 08:30
Julkaisija: Skanska Oy

 Skanska ja Education Facilities Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Jyväskylän Kankaan alueen vanhan paperitehtaan siipiosan uudistamisesta koulutus- ja toimistotiloiksi.

Rakennustyöt alkavat joulukuussa 2014 ja ne saadaan päätökseen marraskuussa 2015. Hankkeessa muutetaan vanhan paperitehtaan siipiosassa sijainneen viimeistelyosaston tilat Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) ja Jyväskylän Yritystehtaan käyttöön. Uudet vuokralaiset aloittavat toimintansa paperitehtaan tiloissa vuoden 2016 alussa.

Skanska, YIT ja Jyväs-Parkki allekirjoittivat marraskuussa 2014 sopimuksen Jyväskylän Kankaan alueen vanhan paperitehtaan tontinluovutuksesta ja toteutuksesta. Samalla sovittiin, että Kankaan aluetta ja paperitehdasta kehittämään tullaan perustamaan yhtiö, josta Skanska ja YIT molemmat omistavat 45 % ja Jyväs-Parkki 10 %.

Toimitiloja toteutetaan Kankaalle sekä vanhaan paperitehtaaseen että uudistuotantona. ”Vanhan paperitehtaan kiinteistöllä palveluineen ja työpaikkoineen on keskeinen rooli alueen kokonaisuuden muodostumisessa”, sanoo Skanskan yksikönjohtaja Jorma Mustakangas.

Skanska ja YIT toteuttavat Kankaan asuntorakentamisesta 70 prosenttia. Loput 30 prosenttia kaupunki varaa muuhun kuin vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Lisäksi Skanska ja YIT toteuttavat Kankaan työpaikkarakentamisesta neljänneksen. Jyväs-Parkki toteuttaa alueen pysäköintilaitokset.

Kankaan Piippurannan aluetta koskevan asemakaavan toivotaan vahvistuvan alkuvuodesta 2015. Näin asuinrakentaminen voitaisiin aloittaa alueella keväällä 2015. Vuosina 2015−2016 Kankaalla ovat käynnissä vähintään 50 miljoonan euron rakennusinvestoinnit. Jos aikataulu toteutuu suunnitellusti, ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle vuonna 2016.

Jyväskylän keskustan koillispuolella sijaitseva Kangas yhdistää ydinkeskustan Seppälän kaupalliseen alueeseen. Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Jyväskylän kaupunki, hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[at]jkl.fi

http://www.jyvaskyla.fi/kangas

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

www.skanska.fi

www.facebook.com/skanskafinland

www.twitter.com/skanskafinland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs