Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kaikille.fi avaa esteetöntä tietoa Satakunnasta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kaikille.fi avaa esteetöntä tietoa Satakunnasta

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2014 klo 10:48
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Juuri avattu kaikille.fi-sivusto kokoaa Satakunnan esteettömyysinfon, alueina koti, koulu, työ ja vapaa-aika.  Tarvitsetko kuvitetut ohjeet lihamakaronilaatikon tekoon? Minne liikuntaesteinen voi mennä retkeilemään? Miten tarkistetaan nettisivujen esteettömyyden perusasiat? Kuinka yrittäjänä saan palvelujeni esteettömyyden selville ja kaikkien nähtäväksi? Kaikille.fi on iso vuorovaikutteinen paketti: materiaaleja, ohjeita, tarkistuslistoja, uusia ratkaisuja, tietoa apu- toimintavälineistä ja niiden vuokrauksesta, palvelukartta sekä keskustelufoorumi, jossa voi esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Esteettömiä palveluja ja esteettömiä ratkaisuja tarvitsee moni. Myös muut hyötyvät esteettömien ratkaisujen selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä. Itse sivusto on teknisesti esimerkki esteettömien verkkosivujen luomisesta ja tiedon saavutettavuudesta. Sivustojen rakentaminen jatkuu. Työn alla ovat nyt erityisesti palvelukartta ja keskustelufoorumi.

Satakunnan ammattikorkeakoulu toteutti hankkeen Satakuntaliiton EAKR-rahoituksella Prizztechin siemenrahaprojektina.

– Myös alueen muut toimijat, esimerkiksi Porin kaupunki, yhdistykset ja liitot, yritykset sekä korkeakoulut ovat osaltaan kehittäneet Satakunnan alueen esteettömyyttä. Tieto Satakunnan esteettömistä palveluista on kuitenkin toistaiseksi hyvin hajanaista eikä alueelta löydy aktiivista eri toimijatahot yhteen kokoavaa esteettömyyden verkostoa. Kaikille.fi luo erinomaiset edellytykset Satakunnan alueen esteettömyyspalveluiden ja -osaamisen kokoamiselle satakuntalaisten tietoisuuteen. Samalla sivusto palvelee myös muualta Satakuntaan matkustavia, kertoo projektista vastannut Kati Karinharju SAMKista.

www.kaikille.fi antaa tietoa olemassa olevista esteettömistä palveluista. Lisäksi sen avulla kehitetään uutta materiaalia esteettömyyden edistämiseen Satakunnassa.  

Lisätiedot:
Kati Karinharju, p. 044 710 3868,kati.karinharju@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs