Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Jyväskyläläiselle remonttiyhtiölle vauhtia valtakunnalliseen kasvuun – Sijoitusyhtiö Panostaja laajentaa talotekniikkaremonttipalveluihin ostamalla KotiSun Oy:n

Panostaja

Jyväskyläläiselle remonttiyhtiölle vauhtia valtakunnalliseen kasvuun – Sijoitusyhtiö Panostaja laajentaa talotekniikkaremonttipalveluihin ostamalla KotiSun Oy:n

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 13:00
Julkaisija: Panostaja

Panostaja Oyj on ostanut 60 % omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkoremonttipalveluita tarjoavan KotiSun Oy:n osakekannasta. Yrityskaupan myötä suomalaisiin pk-yrityksiin sijoittava pörssiyritys Panostaja laajentaa liiketoimintaansa ja perustaa konserniin uuden pientalojen talotekniikkaremontointiin erikoistuvan segmentin.

Jyväskylässä vuonna 2006 perustettu KotiSun Oy on Suomen johtava omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkojen talotekniikkaremontteihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa asiakkaille remontointipalveluita avaimet käteen periaatteella.

Käyttövesi- ja lämpöverkkojärjestelmien saneeraus tulee ajankohtaiseksi suurelle osalle Suomen pientalokannasta lähivuosina. Jyväskylästä lähtöisin oleva KotiSun on noussut nopeasti alan johtavaksi toimijaksi, ja sillä on toimipisteet kymmenellä paikkakunnalla. Kauppalehti palkitsi yrityksen Keski-Suomen, Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalan Kasvajana vuonna 2013. Vuoden 2014 alkupuoleen mennessä yritys oli toteuttanut yli 4300 omakotitalon käyttövesi- ja lämpöverkkosaneerausta.

– Olemme iloisia löydettyämme tunnetun ja luotettavan kumppanin, joka arvostaa yrittäjämäistä asennettamme, ja jonka kanssa voimme jatkaa yhtiön aktiivista kehittämistä seuraavaan vaiheeseen. Yhdessä nopeutamme yhtiön toimipaikkaverkoston laajentamista valtakunnalliseksi sekä pyrimme hyödyntämään nykyistä liiketoimintaa tukevien palveluiden huomattavia kasvumahdollisuuksia, toteaa KotiSun Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Kalle Lahtinen.

– Toimialalla on hyvät kasvunäkymät ja olemme erittäin vakuuttuneita KotiSunin liiketoimintakonseptin kyvystä vastata tuleviin mahdollisuuksiin. Uskomme, että remonttiasiakkaat ovat entistä laatutietoisempia. He edellyttävät jatkossaremonttikumppaniltansa entistä enemmän asiakaslähtöisyyttä, luotettavuutta, ja takuita sekä ympäristöarvoja, joita KotiSun vahvasti edustaa. Suomessa on noin miljoona omakotitaloa, joissa asuu liki 40 % suomalaisista. Korjaustarve on siis entisestään kasvamassa, arvioi Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama.

Panostajan tavoite on rakentaa KotiSunin ympärille johtava valtakunnallinen yhtiö pientalojen talotekniikkaremontointipalveluihin. Osana järjestelyä KotiSun Oy:n omistajat jatkavat uuden segmentin vähemmistöomistajina 40 % omistuksella. KotiSun Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Kalle Lahtinen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana sekä merkittävänä omistajana. 

Lisätietoja:

Juha Sarsama, toimitusjohtaja, Panostaja Oyj 
puh. 040 774 2099

Kalle Lahtinen, toimitusjohtaja, KotiSun Oy
puh. 040 4177 962

Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa konsernin omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita. KotiSun-yrityskaupan jälkeen Panostaja-konsernissa työskentelee noin 1400 henkilöä. Panostajan (PNA1V) osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingin pörssissä. Tilikaudella 2013 konsernin liikevaihto oli 179,6 miljoonaa euroa.

KotiSun Oy on vuonna 2006 perustettu Suomen johtava omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkojen talotekniikkaremontteihin erikoistunut yritys. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä, ja sillä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Kuopiossa, Lahdessa, Rovaniemellä, Lappeenrannassa sekä Seinäjoella. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2013 oli 12,5 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 120 työntekijää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs