Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Hoivarakentamisen avoin kilpailu on mahdollista

Hoivarakentamisen avoin kilpailu on mahdollista

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2012 klo 11:46
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Hoivarakentamisen sekä palvelutuotannon avoin kilpailuttaminen sekä tarjousten vertailu on mahdollista. Casatinon uusi hoivarakentamisen malli tarjoaa tähän kunnille selkeän työkalun, jonka avulla myös pienemmät paikalliset yritykset pääsevät mukaan kilpailuun.

Kunnat ja kuntayhtymät pitävät tärkeänä, että hoivapalveluja pystyvät tarjoamaan niin suuret valtakunnalliset kuin pienet paikalliset palveluntuottajatkin. Myös hankintalaki edellyttää, että kaikilla palvelujen tarjoajilla on tasapuoliset lähtökohdat osallistua tarjouskilpailuun. Casatinon rakentama uusi hankintatapa vastaa juuri tähän tarpeeseen.

– Casatinon mallissa kunta voi pyytää hoivakohteista tarjouksen, jossa kiinteistö ja palvelu on selkeästi eritelty ja hinnoiteltu. Tarjous on täysin vertailukelpoinen hoivapalvelun ja rakennuksen sisältämänä kokonaispakettitarjouksen kanssa ja kunnat voivat aidosti vertailla eri vaihtoehtoja, toteaa Casatinon toimitusjohtaja Jukka Hämäläinen.

Eritetyn tarjouksen myötä, kunta voi vapaasti päättää, haluaako se itse joko omistaa kiinteistön tai tuottaa hoivapalvelun vai hankkia molemmat ulkopuoliselta palveluntuottajalta. Casatinon mallissa päämääränä on täysin avoin kilpailu, jonka avulla kunnilla on mahdollisuus toteuttaa hankinta taloudellisesti ja suunnitelmallisesti sekä mahdollisimman tarkoituksenmukaisina kokonaisuuksin.

– Paraskaan palvelurakentaja ei ole palvelutuottaja eikä paraskaan palvelutuottaja palvelurakentaja. Kunnat hyötyvät eriytetystä tarjouksesta sekä säästöinä että parhaina mahdollisina palveluratkaisuina ilman, että kunnan tarvitsee välttämättä itse investoida, tiivistää Casatinon kehitysjohtaja Jarmo Rytkölä.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana hoivapalvelurakentaminen ja hoivapalveluiden tuottaminen vaatii arviolta noin 2,2 miljardin euron kokonaispanostusta. Hoivapalvelun tarpeen odotetaan kasvavan voimakkaasti vielä ainakin 20 vuotta. Palveluasumisen järjestäminen on kuntien vastuulla. Kuntien on huolehdittava, että asuntoja on riittävästi ja että asukkaat saavat tarvitsemansa hoivan ja huolenpidon.

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Jarmo Rytkölä
puh. 0400 743 133
jarmo.rytkola@casatino.fi

Liitetiedostot

Casatino-yhtiöt on Suomen suurin palveluratkaisujen tuottaja ja rakentaja. Päätuotteita ovat päiväkodit, koulut, hoivakodit, väistötilat ja toimitilat avaimet käteen -periaatteella. Toimintaa leimaavat tarvelähtöinen suunnittelu, energiatehokkuus, teollisen rakentamisen osaaminen sekä elinkaaripalvelut. Asiakkaita ovat sekä kunnat että yksityiset palveluntuottajat. Casatino-yhtiöillä on käytössä SFS 5361-01 laatujärjestelmä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs