Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Hanasaaren kulttuurikeskus uudistuu mittavassa peruskorjauksessa

Senaatti-kiinteistöt

Hanasaaren kulttuurikeskus uudistuu mittavassa peruskorjauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2016 klo 13:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen mittava uudistushanke Espoossa on edennyt harjannostajaisiin, joita juhlitaan työmaalla perjantaina 19. elokuuta.   

Kiinteistöstä on pidetty hyvää huolta ja sitä on kunnostettu suunnitelmallisesti vuosikorjauksin Senaatti-kiinteistöjen toimintatavan mukaisesti.  Talo on kuitenkin jo yli 40 vuotta vanha ja tullut nyt perusteellisemman korjauksen ikään.  

Peruskorjaus ja uudistukset tehdään hyvin hienovaraisesti rakennuksen alkuperäistä henkeä kunnioittaen kuitenkin niin, että talotekniikka ja julkisivun elementit saatetaan nykypäivän vaatimusten tasolle.  Kulttuurikeskus saa myös yhden lisäkerroksen, johon toimistotilat keskitetään. 

Uudistunut Hanasaari on elämys

Peruskorjauksen yhteydessä kiinteistön toiminnallisuutta parannetaan ja nykyisiä tiloja palautetaan alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. 

Tavoitteena on, että uudistetut tilat vastaavat entistä paremmin kulttuurikeskuksen nykyistä ja tulevaa toimintaa.  Uudistettu Hanasaari on entistä toimivampi käyttäjilleen ja Hanasaaresta luodaan entistä toimivampi kohtaamis- ja verkostoitumispaikka. Kulttuurikeskuksessa on myös hotelli ja ravintola, joten osa tiloista on hotellihuoneita, kokoustiloja ja ravintola- sekä muita asiakastiloja.

-        Uudistunut Hanasaari vastaa tämän päivän haasteisiin. Täysin uudet asiakastilat ja ajanmukaistettu tekniikka sekä taloa ympäröivä taidepuisto tulevat olemaan elämys, sanoo Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Senaatti-kiinteistöjen kärkihanke

Urakka toteutetaan Senaatti-kiinteistöjen lanseeraamalla allianssisopimuksella, jolla Senaatti-kiinteistöt toteuttaa kaikki tärkeimmät ja suurimmat hankkeensa. Hankemalli korostaa mm. eri osapuolten yhteistoimintaa.  Urakoitsijana toimii NCC.

Senaatin ja NCC:n sopimuksessa on kiinteä palkkio, jonka lisäksi NCC:n on mahdollista saada lisäpalkkioita allianssisopimuksessa sovittujen tavoitteiden saavuttamisesta. Lisätavoitteet ovat tavoitekustannusten alittaminen, valmistuminen aikataulussa, työturvallisuus, talousrikollisuuden torjunnan onnistuminen, työn laadun varmistaminen, loppukustannusennusteen tarkkuus, virheiden ja puutteiden poistamisen nopeus, asiakaskokemus (esim. yhteistyö ja vuorovaikutus).

Työmaalla seurataan viikoittain työturvallisuutta, ja työturvallisuusmittausten keskiarvo on tällä hetkellä 97 % eli erittäin hyvä.

Talousrikollisuuden torjunnasta Senaatilla on hyvät toimintaohjeet. Ketään aliurakoitsijaan ei hyväksytä, ellei tämä hyväksy ja allekirjoita ehtoja ennen urakkasopimuksen solmimista.

Työmaa on läpäissyt viranomaisten yllätystarkastuksen että Senaatin sisäisen tarkastuksen.

Työmaan kosteuden hallintaa ja siisteyttä sekä puhtautta valvotaan viikoittain erillisen konsultin toimesta ja viikkoraportein.

Hanasaaren rakennustyöt alkoivat joulukuussa 2015, ja uudistettuun kiinteistöön palataan loppukeväällä 2017, Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

 

Lisätietoa Hanasaaresta: Hanasaaren rakennushistoriselvitys.

Tiedotteen liitteissä on kuvamateriaalia ja lyhyt historia Hanasaaresta.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Olavi Hiekka, toimialajohtaja Olavi.Hiekka@senaatti.fi, puh 0400 252 394
rakennuttajapäällikkö Markku Inkeroinen, markku.inkeroinen@senaatti.fi, puh 040 566 4484
toimitusjohtaja Gunvor Kronman gunvor.kronman@hanaholmen.fi, puh 040 745 1738

 

Hanasaari on valtion omistama kiinteistö, joka sijaitsee Espoossa osoitteessa Hanasaarenranta 5. Päärakennus on valmistunut jo vuonna 1975. Alkuperäiset suunnitelmat ovat laatineet arkkitehtitoimisto Veikko Malmio & Co ja sisustusarkkitehti Yrjö Sotamaa. Peruskorjauksen ja -parannuksen arkkitehteina toimivat Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy.

 

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani, joka tukee asiakkaitaan uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnittelussa ja hyödyntämisessä. Keskitetyt ratkaisut auttavat organisaatioita tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. TEEMME TILAA ONNISTUMISELLE.  www.senaatti.fi                           

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs