Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Fira aloittaa allianssihankkeen yhdessä Merimieseläkekassan ja SIGGE Arkkitehtien kanssa

 Fira

Fira aloittaa allianssihankkeen yhdessä Merimieseläkekassan ja SIGGE Arkkitehtien kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Fira

Rakennusalan uudistajayritys Fira aloittaa uuden allianssihankkeen Merimieseläkekassan (MEK) ja SIGGE Arkkitehdit Oy:n kanssa. Kyseessä on sekä MEK:n että SIGGE Arkkitehtien ensimmäinen allianssihanke. Hanke koskee Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakennettavaa asuinkerrostaloa.

Kruunuvuorenrannan Gunillankallioon rakennettavaan vuokrakäyttöön tarkoitettuun asuinkerrostaloon tehdään noin 70 asuntoa. Kyseessä on MEK:n tilaama ja omistama kohde, joka toteutetaan MEK:n järjestämän arkkitehtikutsukilpailun voittaneen SIGGE Arkkitehtien ”GUN”-ehdotuksen pohjalta. Fira toimii kohteen rakentajana. Kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin toukokuun puolivälissä. Sopimuksen laatimisesta vastasi Vison Alliance Partners Oy.

Kruunuvuoren Gunillankallion alueella on jo valmis asemakaava, ja alueen katuja ja kunnallistekniikkaa valmistellaan parhaillaan. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2014.

Hankkeessa mukana olevien osapuolten tavoitteena on rakentaa nykyvaatimukset täyttävä, viihtyisä ja laadukas kohde, jossa yhdistyvät myös energia- ja elinkaaritehokkuus.

”Allianssirakentamisessa kaikki hankkeen osapuolet – tilaaja, rakentaja ja suunnittelija – tekevät asiat yhdessä ja sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin. Tällöin rakennuskohteessa ajetaan aidosti yhteistä etua, minkä odotamme toki myös näkyvän parempana lopputuloksena”, kertoo Merimieseläkekassan projektipäällikkö Matti Jokinen.

Allianssi jakaa hankkeen riskit ja hyödyt

Allianssisopimus koskee rakennushankkeen kehitys- ja toteutusvaihetta. Hankkeen kehitysvaiheessa suunnitelmista valmistetaan rakennuslupatasoisia, määritetään etukäteen hankkeen toteutusvaiheen tavoitekustannukset ja laaditaan toteutusvaiheen projektisuunnitelma. Hankkeen toteutussuunnittelu ja rakentaminen käynnistetään tilaajan investointipäätöksen jälkeen.

”Allianssimalli tarjoaa tilaajalle ainutlaatuisen mahdollisuuden teettää kaikki työvaiheet samalla kokoonpanolla. Lisäksi allianssimalli edellyttää, että kaikki ymmärtävät, miten toimitaan hankkeen parhaaksi”, toteaa MEK:n projektipäällikkö Matti Jokinen.

Allianssissa hankkeen riskit ja hyödyt jakaantuvat tasaisesti kaikkien sopimusosapuolten kesken. Lisäksi projektiin rakennetaan tilaajan tavoitteiden toteuttamista tukeva kannustinmalli.

”Rakennusala uudistuu vain aidon yhteistyön ja luottamuksen kautta. Allianssimalli tukee hankkeessa mukana olevien osapuolten keskinäisen luottamuksen rakentumista ja pakottaa ravistelemaan luutuneita toimintamalleja, joissa jokainen toimija ajaa vain omaa etuaan”, jatkaa Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson.

”Emme ole aiemmin olleet osana allianssihanketta, mutta näemme jo nyt sen avaamat mahdollisuudet. Uskomme, että yhteistyöllä saadaan erinomaisia tuloksia aikaan”, sanoo SIGGE Arkkitehtien toimitusjohtaja Pekka Mäki.

 

Lisätietoja:

Miska Eriksson, varatoimitusjohtaja, Fira Oy, p. 0400 869 055

Matti Jokinen, projektipäällikkö, Merimieseläkekassa, p. 0500 500 828

Pekka Mäki, arkkitehti SAFA, SIGGE Arkkitehdit Oy, p. 02 2781 521

Jani Saarinen, partner, Vison Alliance Partners Oy, p. 0400 625 670

 

Fira Oy

Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimii alan modernisoijana. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – allianssirakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Allianssirakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli yli 70 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs