Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Energiatehokas rakentaminen edellyttää kokonaisuuden hallintaa

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Energiatehokas rakentaminen edellyttää kokonaisuuden hallintaa

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2013 klo 07:45
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:llä on kokemusta ohjata energiatehokkaat rakennusprojektit maaliin eli vaikuttaa ratkaisuihin ja päätöksiin siten, että projekti etenee ja valmistuu asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy on yksi Suomen johtavista rakennuttajatoimistoista, jonka ydinosaamista on vastata toimeksiantajan rakennuttaja- ja työmaavalvontatehtävistä. – Olemme asiakkaan käytettävissä aina investoinnin suunnittelusta valmiin kiinteistön käyttöönottoon ja ylläpitoon saakka, johtaja Jukka Timonen kertoo ja jatkaa: – Vahvuutemme on johdonmukainen rakennus- ja kiinteistöalan kokonaisuuden hahmottaminen. Yrityksemme henkilöstö on harjaantunut toimimaan erilaisten toteutusmallien ja haasteellisten projektien parissa. Monipuolisella osaamisella ja asiantuntemuksella pystymme johtamaan ja ohjaamaan projekteja sekä vaikuttamaan ratkaisuihin ja päätöksiin siten, että projekti etenee ja valmistuu asetettujen tavoitteiden mukaisesti.  Tällä osaamisella on arvoa kiristyvien energiatehokkuusvaatimusten ja -määräysten keskellä.

Energiatehokkuusvaatimukset ohjaavat rakentamista
Fakta on tosiaan se, että rakennusten energiatehokkuusvaatimukset ovat tulleet jäädäkseen. Kansalliset ja kansainväliset ilmastotavoitteet asettavat rakentamiselle yhä tiukempia ympäristö- ja energiavaatimuksia. 1.6.2013 astui voimaan uusi energiatodistuslaki ja asetus sekä uudiskohteille että olemassa olevalle rakennuskannalle. Samaan aikaan astui voimaan asetus rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä julkishallinnon rakennuksille ja syyskuussa muille rakennuksille. – Lainsäädäntö pitää huolen siitä, että uudiskohteen on täytettävä energiatehokkuusvaatimukset. Tämä on johtanut siihen, että rakennusten ympäristösertifiointia ja energiataloutta ei voida ajatella yksittäisenä tapahtumana, vaan se on hankkeen alusta aina valmistumiseen ja rakennuksen ylläpitoon saakka kestävä prosessi, Timonen selvittää.

Prosessissa on valtava määrä asioita, jotka on matkan varrella otettava huomioon.  Mikä on tontin sijainti, entä rakennuksen sijainti tontilla, valitaanko energiaratkaisuksi maalämpö vai asennetaanko aurinkopaneelit, millaiset ikkunat valitaan? Kaikki päätökset vaikuttavat siihen päästäänkö haluttuun energialuokkaan vai ei. Lisäksi se tarkoittaa, että jonkun on valvottava tätä monitahoista prosessia ja ohjattava suunnittelua. Luonnollisesti HTJ:ltä löytyy tähän kompetenssia. – Ympäristöluokan tavoittelun on oltava johdonmukaista ja järjestelmällistä toimintaa, kokonaisuus on hallittava.

Osaamista ja näkemystä löytyy
HTJ Oy:n Ympäristö- ja Energiapalvelut -ryhmän pätevöityneet ympäristö- ja energia-asiantuntijat ovat asiakkaiden käytettävissä niin olemassa olevien rakennusten kuin tulevien investointien energiatehokkuuden varmistamisessa. – Olemme panostaneet tähän osaamisalueeseen kouluttamalla henkilöstöämme, jotta heillä on tarvittavat viranomaispätevyydet. Vaikka tilaaja tekeekin aina viime kädessä päätökset, koemme että meillä on velvollisuus tuoda esille erilaiset vaihtoehdot ja niiden vaikutukset takaisinmaksuaikaan, sillä rakennusten ekologisuus, ympäristöarvot ja energiatehokkuus ovat asioita, joihin kiinteistöjen omistajien ja rakennuttajien on kiinnitettävä yhä enemmän huomioita. Ne vaikuttavat paitsi kiinteistöjen käyttökuluihin, myös jälleenmyyntiarvoon, vuokrattavuuteen ja imagoon.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1fPJ09h

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs