Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Destia-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.9.2011: PERUSTAN KUNTOONLAITTO ETENEE, KASSAVIRTA VAHVISTUNUT

Destia Oy

Destia-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.9.2011: PERUSTAN KUNTOONLAITTO ETENEE, KASSAVIRTA VAHVISTUNUT

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2011 klo 09:00
Julkaisija: Destia Oy

• Liikevaihto laski ennakoidusti edellisvuodesta.
• Liiketuloksen aleneminen johtui sekä liikevaihdon laskusta että yksittäisistä projektiheikennyksistä.
• Kassavirta oli edellisvuotta merkittävästi parempi.
• Tilauskanta on edelleen vahvalla tasolla.
• Destian hallitus vahvisti yhtiön strategian päivityksen sekä tavoitteet strategiakaudelle 2012–2014.
• Destia-konsernin vuoden 2011 liikevaihto tulee olemaan edellisvuotta alhaisempi ja liiketuloksen arvioidaan jäävän negatiiviseksi.

Toimitusjohtaja Hannu Leinonen kommentoi katsauskautta:

”Destia-konsernin liikevaihto laski vuoden kolmannella neljänneksellä edellisvuotta vastaavaan aikaan verrattuna. Isojen projektien kysynnän pääpaino on maanalaisessa kalliorakentamisessa, jonka osuus Destian liiketoiminnasta on vielä vähäinen, ja lisäksi markkina sisältää paljon pieniä maanrakennusurakoita. Ensi vuonna inframarkkinan elpymistä tukee valtion isojen väylähankkeiden käynnistyminen, samalla yksityissektorin aktiivisuutta kuitenkin varjostaa epävarmuus rahoitusmarkkinoiden tilasta.

Edellisvuotta heikomman kannattavuuden aiheuttivat pääosin jo toisella vuosineljänneksellä tapahtuneet Norjan projektiheikennysten kerrannaisvaikutukset sekä yksittäiset rata- ja kalliorakentamisen projektit. Rataliiketoiminnasta aiheutui projektiheikennyksiä vielä kolmannellakin kvartaalilla. Muilta osin liiketoiminta on kehittynyt suunnitelmien mukaan.

Destian hallituksen vahvistaman strategian 2012─2014 keskeinen ydin on toiminnan kannattavuuden parantaminen ja aseman vahvistaminen ydinliiketoiminnoissa. Kuluvana vuonna on erillisillä kehitysohjelmilla parannettu etenkin projektitarjousten arviointia projektiriskien tunnistamiseksi jo tarjousvaiheessa, toimintatapojen yhtenäisyyttä sekä tukipalvelujen sujuvuutta.

Destian olemassa oleva tilauskanta sekä aiemmin käynnistetyt kannattavuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet vaikuttavat kuluvan vuoden näkymiin myönteisesti. Myös ydinliiketoimintojen projektien kannattavuus on keskimäärin parantunut. Destia-konsernin vuoden 2011 liikevaihto tulee olemaan edellisvuotta alhaisempi ja liiketuloksen arvioidaan jäävän tappiollisista projekteista johtuen negatiiviseksi.”

Lisätietoa:
toimitusjohtaja Hannu Leinonen, p. 020 444 4000 ja talous- ja rahoitusjohtaja Pirkko Salminen, p. 050 3022 485

Destia-konsernin osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2011 on luettavissa kokonaisuudessaan yhtiön verkkosivuilta www.destia.fi

Destia-konsernin tilinpäätös vuodelta 2011 julkaistaan 29.2.2012.

Liitetiedostot

Destia Oy on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Destia rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Palvelut ulottuvat kattavasta maanpäällisestä toiminnasta myös maanalaiseen rakentamiseen. Destia-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 540 miljoonaa euroa, henkilöstöä on keskimäärin 2 000. Destia – Toimivampi maailma. www.destia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs