Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Carunalla mittava maakaapelointihanke Kaarinassa

Caruna

Carunalla mittava maakaapelointihanke Kaarinassa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: Caruna

Caruna maakaapeloi noin 35 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Kaarinassa Rauhalinnan, Voivalan, Soukkion, Hulkkion, Tuorlan ja Raadelman alueella. Hanke parantaa huomattavasti kaupunkilaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 22 henkilöä ja niiden arvo on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Hankkeessa ovat mukana Kaarinan kaupunki katovalojen saneerauksella ja Lounea Oy teleoperaattorina. Maakaapelointihankkeen kaivutyöt on aloitettu elokuussa 2016 ja ne kestävät arvion mukaan kesäkuuhun 2017. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueella noin 3 200 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Kalle Sato Carunasta kertoo.

”Viemme Kaarinassa maan alle noin 35 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 40 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Kalle Sato päättää.

Carunan Kaarinan työkohteiden urakoitsijakumppanina on TLT-Group Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot medialle verkonparannustöihin liittyen:
Kalle Sato, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 154 8834

Caruna Facebookissa: facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs