Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Byggandet av allaktivitetshuset i Syvälahti framskrider

Turun kaupunki

Byggandet av allaktivitetshuset i Syvälahti framskrider

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2016 klo 16:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Byggandet av allaktivitetshuset i Syvälahti i Hirvensalo har påbörjats med tomtens grundläggningsarbete. Huset kommer att inhysa lokaler för cirka 800 elever i grundskoleålder och 140 daghemsbarn samt för ungdomar, bibliotek, skolhälsovård och rådgivningsverksamhet. Allaktivitetshuset blir färdigt på sommaren 2018. Huset presenterades för medierepresentanter 20.4.2016.

 Se de nya bilderna som bilagor, till exempel bottenplaner för våning 1 och 2!

Utöver arbetet som sker på tomten händer det hela tiden också annat i bakgrunden. På ett alliansliknande sätt förbereds alla stora och små byggnadsrelaterade lösningar som tids nog kommer att behövas i det färdiga huset.

–I samband med byggandet av allaktivitetshuset i Syvälahti har vi använt oss av sådana arbetsmodeller som varit nya både för staden och många byggföretag. Tilltro och förtroende till partnerna har lett till ökat innovativiteten, säger den blivande skolans rektor Jarmo Salo.

Nya lokaler styr verksamheten i riktning mot annorlunda, samhälleliga tillvägagångssätt.

– Att skapa en verksamhetskultur sker inte över en natt. Därför är det viktigt att man också kommer igång med rekryteringen så tidigt som möjligt, konstaterar den blivande skolans rektor Jarmo Salo.

Allaktivitetshuset i Syvälahti byggs för att bli en säker och hälsosam framtida lär- och uppfostringsmiljö för människor i alla åldrar. Interiören är mångsidig och går att anpassa enligt behov och för gemensamt bruk. Gården planeras att bli en plats där man trivs också utanför vardagar.

Tidtabell för byggarbetet

  • 2016: grund- och stomarbeten
  • 2017: arbetsskedet inomhus
  • början av 2018: färdigställande
  • Huset uppskattas enligt nuvarande bedömning kunna tas i bruk sommaren 2018

Följ med byggprocessen och hur arbetet framskrider via allaktivitetshusets blogg och de veckomeddelanden som publiceras där (på finska) / https://blog.edu.turku.fi/syvalahtiprojekti/

Tillägguppgifter:
Tuomas Koskiniemi, vs. tilajohtaja
040 355 6296
tuomas.koskiniemi@turku.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs