Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » As Oy Rinkelitupa saa hissit - Uusien portaiden asennus katon läpi 8.4.2015

KONE Hissit Oy

As Oy Rinkelitupa saa hissit - Uusien portaiden asennus katon läpi 8.4.2015

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2015 klo 12:10
Julkaisija: KONE Hissit Oy

Asunto Oy Rinkelitupa saa uudet hissit

Lappeenrannassa osoitteessa Yläkangaskatu 6 sijaitseva Asunto Oy Rinkelitupa on 1982 valmistunut hissitön kahden portaan kerrostalo. Kerroksia talossa on kolme ja asuntoja 30. Keväällä 2014 Rinkelituvan hallitus käynnisti toimet, joiden tarkoituksena oli hankkia talon molempiin porraskäytäviin hissit. Samana vuonna yhtiökokous hyväksyi hankkeen ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myönsi Rinkelituvan hissihankkeelle 50 % avustuksen.

UUSIEN PORTAIDEN ASENNUS KATON LÄPI KESKIVIIKKONA 8.4.2015 KLO. 9.00-11.00

Hissien asennuksen mahdollistamiseksi As Oy Rinkelituvan porrashuoneiden portaat vaihdetaan uusiin. A-portaan uusi portaikko on jo asennettu ja 8.4. B-portaan portaikko asennettaan kattoon sahatun aukon kautta. Portaiden vaihto tapahtuu klo 9.00-11.00 välisenä aikana. Tarkempaa aikataulua voi tiedustella KONE Hissit Oy:n edustajalta Ismo Lukanderilta p. 040 7751474.

Paikalla 8.4.2015 seuraavat henkilöt:

  • Lappeenrannan kaupungin asuntotoimen johtaja Risto Kantola Lappeenrannan hissityöryhmän edustajana
  • KONE Hissit Oy, Ismo Lukander
  • REIM Lappeenranta Oy, Kari Peltola ja Anneli Haikala

Tietoa hankkeesta

Hissit toimittaa kotimainen KONE Hissit Oy ja rakennustyöt tekee Rakennus ja Tekniikka Haaslahti Oy. Juhannuksen jälkeen kuluvana vuonna taloyhtiön asukkaat pääsevät nauttimaan hissin tuomista eduista.

Hissittömälle asuintalolle hissin hankkiminen on suuri voimainponnistus. Hissihankinta edellyttää muun muassa rakennuslupien hankintaa sekä ARAn tukien hakemista. Hankkeen läpiviennissä on sekä isännöitsijän että hissihankkeen toimittavan yrityksen kokemuksesta hyötyä. Hissittömään taloon tottuneet asukkaat pohtivat hissihanketta monelta kulmalta ja asiantuntijoiden tuki on päätöksenteossa tarpeen. Myös Rinkelituvassa käsitteltiin hissihanketta useammassa kokouksessa ja hankkeesta päätettiin äänestämällä. Enemmistö päätyi kuitenkin hissihankkeen kannalle ja nyt projekti on hyvässä vauhdissa. Isännöitsijä auttoi eri osapuolia saamaan asiansa taloyhtiön hallinnossa esille ja haki As Oy Rinkelituvalle ARA:n 50 %:n rahoituksen, joka huomattavasti helpotti taloudellista päätöksentekoa.

Tulevana kesänä As Oy Rinkelitupa ei enää kuulu siihen suureen hissittömien kerrostalojen joukkoon, joka käsittää n. puolet suomalaisista kerrostaloista.  Hissi helpottaa asukkaiden esteetöntä liikkumista, auttaa lapsiperheiden arkea ja antaa ikääntyville keskimäärin 6-8 lisävuotta aikaa asua omassa kodissaan.  Hissi nopeuttaa myös asuntojen myyntiä ja nostaa myyntihintaa.

Taustaa hissittämisestä Lappeenrannassa

  • Vuonna 2014 Asumisen kehittämis- ja rahoituskeskus ARA teki 8 avustuspäätöstä hissien jälkiasennuksille Lappeenrannassa
  • Lappeenrantaan on asennettu kaikkiaan noin 60 jälkiasennushissiä viimeisen kymmenen vuoden aikana
  • Lappeenrannassa on edelleen noin 350 yli 3-kerroksista kerrostaloa ilman hissiä

LISÄTIETOJA:

  • REIM Lappeenranta Oy, Isännöitsijä Anneli Haikala, puh. 0207 439 422
  • KONE Hissit Oy, Ismo Lukander, puh. 040 7751474
  • Asunto Oy Rinkelitupa, puheenjohtaja Timo Pellinen, puh. 040 833 6029
  • Lappeenrannan kaupunki, asuntotoimi, Risto Kantola 040 7596290

Liitetiedostot

KONE yrityksenä

KONE kuuluu alansa johtaviin yrityksiin ja tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä monipuolisia ratkaisuja niiden huoltoon ja modernisointiin. Eri asiakasryhmien tarpeiden ymmärtäminen on ohjannut yhtiön toimintaa jo sadan vuoden ajan. KONEen tavoitteena on tarjota paras käyttäjäkokemus kehittämällä ja toimittamalla ratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten liikkumisen rakennuksissa sujuvasti, turvallisesti, mukavasti ja viivytyksettä yhä enemmän kaupungistuvassa ympäristössä.

www.kone.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs