Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Ruohonleikkaus on välineurheilua

Biltema

Ruohonleikkaus on välineurheilua

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 11:49
Julkaisija: Biltema

Ruohonleikkaus on puuhaa, joka jakaa mielipiteitä. Joillekin se on yksi kesään olennaisesti kuuluva leppoisa ulkopuuhailuhetki, toisille mukava ja hyödyllinen hyötyliikuntamuoto. Viherpeukaloiden ja puutarhaharrastajien näkökulmasta se on paitsi tarpeellinen nurmikon hyvinvoinnille niin myös visuaalisen aspektin takia oleellinen tehtävä. Toki on myös heitä, joiden mielestä ruohonleikkaus on yksinkertaisesti vain tylsä ja aikaavievä askare.


Siihen, millaista ruohonleikkaus on ja miten paljon siihen haluaa uhrata aikaa ja vaivaa, vaikuttaa paljon itse väline, jolla puuhaan ryhtyy. Ruohonleikkaus, jos mikä, on välineurheilua. Välineiden kirjo on nykyisin niin laaja, että asiaan perehtymätöntä valikoiman ja valmistajien runsaus jo melkein hirvittää. Ruohonleikkureita löytyy niin käsikäyttöisinä, akulla tai sähköllä toimivina kuin moottorikäyttöisinäkin. Leikkuri voi olla työnnettävä tai vetävä, se voi olla keräävä, silppuava, päältä ajettava – ja myös ohjelmoituna itsekseen homman hoitava robottileikkuri.


Ruohonleikkuria valittaessa kannattaakin lähteä liikkeelle miettimällä omaa tarvetta, ja nurmikenttänsä kokoa. Kaupunkialueella tontit ovat usein pieniä, jolloin päältäajettava ruohonleikkuri on todennäköisesti vähän suurehko, kömpelö ja kallis väline tarpeeseen nähden. Sopiva valinta löytynee pienempien työnnettävien tai vetävien mallien joukosta. Jos ruohokenttä puolestaan on hyvin laaja ja kohtuullisen tasainen, niin päältäajettava malli alkaa olla jo varsin houkutteleva vaihtoehto – ellei sitten halua hyödyntää ruohonleikkaustapahtumaa kunnonkohotusmielessä. Mikäli suuren tasaisen nurmikentän leikkauksessa haluaa päästä tätäkin vähemmällä lihasvoimalla, on robottiruohonleikkuri varteenotettava vaihtoehto.


Valinta vetävän ruohonleikkurin ja työnnettävän välillä täytyy tehdä myös oman tarpeensa mukaisesti. Vetävä leikkuri keventää leikkurin työntämistä, mutta joidenkin leikkurien veto voi olla aika pieni, jolloin ruohon leikkaaminen voi olla hitaampaa, kuin perinteisempää työnnettävää leikkuria käytettäessä – ellei konetta väkisin työnnä aktiivisesti eteenpäin. Myös valinta keräävän, sivulle puhaltavan tai silppuavan leikkurin välillä on tehtävä niin ikään oman tilanteensa perusteella. Keräävä leikkuri on kätevä, jos on paikka, esimerkiksi komposti, johon ruohosilppu voidaan tyhjentää. Nurmikon maaperä voi toisaalta olla sellainen, että se hyötyy siitä, jos ruoho silputaan ja jätetään nurmikkoa lannoittamaan.


Biltemasta löytyy laaja valikoima ruohonleikkureita moneen käyttötarpeeseen. Leikkureiden lisäksi löytyy sopivia oheistuotteita, kuten Lehtienkerääjäsarja ja Suojakatos robottiruohonleikkurille. Ruohonleikkurivalikoimaan voi tutustua osoitteessa:
http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puutarha/Koneet/Ruohonleikkuri/


Tuotetiedot:
Robottiruohonleikkuri LM241: Sadetunnistimella ja ohjelmoitavalla leikkuukaaviolla varustettu hiljainen robottiruohonleikkuri, jolla voidaan leikata jopa neljä vyöhykettä. Varustettu litiumakulla ja pikalaturilla. Suurin nopeus: 1,1 km/h. Leikkuuleveys: 24 cm. Leikkuukorkeus: 35–70 mm. Paino: 9,8 kg. 17-584 819 €


Päältäajettava ruohonleikkuri: Suureen puutarhaan 61 cm leikkuuleveyden ansiosta. Sähköstartti, akkulaturi ja käynnistysakku, lisäksi vetokäynnistin. 150 litran kerääjä tyhjennetään mukavasti ajoistuimelta. Leikkuulaitteiston letkuliitännän ansiosta puhdistus on helppoa. Moottoriteho: 6,5 hv/4,8 kW. Manuaalinen vaihteisto, 4+1 vaihdetta. HUOM! Toimitetaan ilman moottoriöljyä: SAE 30. 17-573 899 €.


Ruohonleikkuri LM 50HP: Kevyt työntää. Säädettävä leikkuukorkeus: 5 tasoa, 30–75 mm. Suurin teho: 1,8 kW/2,4 hv. ¬Paino: 25 kg. 17-413 139 €.


Ruohonleikkuri LM 502SP: Itsevetävä. Kerää ruohon tai hienontaa sen, jotta se hajoaa nopeasti. Säädettävä leikkuukorkeus: 7 tasoa, 25–75 mm. Helppo ohjata suurien takapyörien ansiosta. Helppo puhdistaa letkuliitännän ansiosta. Suurin teho: 2,6 kW/3,5 hv. Paino: 39 kg. 17-496 249 €.


Akkukäyttöinen ruohonleikkuri BLM 37: Pienille ja keskisuurille säännöllisesti leikattaville nurmikoille. Suositeltu leikkausala: < 300 m². Mukana 40 litran kerääjä. Li-Ion 36 V / 2,6 A -akku. Leikkuuleveys: 37 cm. Leikkuukorkeus: 25 –75 mm. Paino 14 kg. 17-427 169 €.


Lehtienkerääjäsarja (Lisävaruste ruohonleikkuriin): Innovatiivinen, patentoitu lisävaruste, jonka avulla pudonneet lehdet on helppo silputa ja kerätä ruohonleikkurilla. Tarrakiinnityksen ansiosta laitteen asentaminen ja käyttäminen on yksinkertaista. Soveltuu moottoriruohonleikkureihin, joissa on teräksinen leikkuukotelo/kerääjä ja joiden leikkuuleveys on 40–55 cm. 17-570 21,90 €.


Suojakatos robottiruohonleikkurille: Sateelta ja UV- säteilyltä suojaava katos robottiruohonleikkurille. Taivutettua läpinäkyvää pleksilasia. Muovikannakkeet. Runko mustaksi maalattua terästä. Yleismalli: Sopii useimmille robottiruoholeikkureille (korkeus maks. 38 cm). Mitat (runkoasennuksessa) Pituus: 100 cm. Leveys: 80 cm. Korkeus: 48,3 cm. Vapaa korkeus, etureuna: 38 cm. 86-5582 69 €

Lisätietoja:
Biltema Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@biltema.fi
Puh. 09 427 05 830
www.biltema.fi

Liitetiedostot

Biltema on yksi Pohjoismaiden suurimmista varaosa- ja tarvikemyymäläketjuista. Laajassa tuotevalikoimassa on yhteensä yli 19 000 tuotenimikettä. Tuotteet on lajiteltu kahdeksaan tuoteryhmään, jotka ovat autoilu, veneily, vapaa-aika, koti, toimisto–tekniikka, rakentaminen, autonhoito ja työkalut. Laajan ja monipuolisen valikoimansa myötä Biltema on nykyisin todellinen koko perheen tavaratalo. Tavarataloja on tällä hetkellä 123 ja ne sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Suomessa Biltema-tavarataloja on 15.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs