Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Puutarhurien aikuiskoulutus starttaa Lepaalla tammikuussa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Puutarhurien aikuiskoulutus starttaa Lepaalla tammikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2012 klo 15:49
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla alkaa tammikuussa 2013 puutarhurien aikuiskoulutus. Hakuaika koulutukseen on 15.10.–16.11.2012.

Puutarhatalouden perustutkintoon johtava koulutus kestää 2–3 vuotta ja sen laajuus on 120 opintoviikkoa, josta osa voidaan hyväksilukea aiemmista opinnoista. Monimuotokoulutus koostuu lähi- ja etäjaksoista, työssäoppimisesta ja ammattiosaamisen näytöistä sekä itsenäisestä opiskelusta. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa (osa-aikainen opiskelu). Viikon mittaisia lähiopetusjaksoja on noin kerran kuukaudessa.

Viheralan koulutusohjelmasta valmistuneet puutarhurit työllistyvät esimerkiksi viheralan rakennus- ja ylläpitotöihin julkiselle sektorille tai yksityisiin viheralan yrityksiin, puutarhamyymälöihin, urheilualueille (esim. golfkentille) tai seurakuntien puistotoimeen sekä itsenäisiksi yrittäjiksi.

Puutarha-alalla työskentelemisen perusteet tulevat opinnoissa tutuksi laaja-alaisesti. Viheralueiden rakentamisen ja ylläpidon opintojen lisäksi ammatillisissa opinnoissa perehdytään joko viheralan teknologiaan, kivirakentamiseen ja viheralueiden kasvien käyttöön tai hyötykasvien tuotantoon, asiakkaiden neuvomiseen sekä tuotteiden esillepanoon ja somistamiseen puutarhamyymälässä.

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Lepaalla on mahdollista jatkaa opintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa ja valmistua hortonomiksi (AMK).

Lepaa on valtakunnallisesti tunnettu puutarhaosaamisen ja -opetuksen keskus, josta on valmistunut puutarha- ja viheralan ammattilaisia jo yli sadan vuoden ajan. Puutarhaopetuksen käytössä ovat monipuoliset opetusympäristöt sekä ajanmukaiset koneet, laitteet ja opetustilat.

Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät verkosta osoitteesta www.hami.fi.

Lisätiedot: Helena Salomaa, p. 03 646 5202 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs