Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Kesä tuo pihoille spraymaalarit

Maston Oy

Kesä tuo pihoille spraymaalarit

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 10:30
Julkaisija: Maston Oy

Valoisa, lämmin ja kuiva alkukesä on tuunaajan parasta aikaa. Nyt on oikea hetki vetää uusi väri haalistuneen puutarhakaluston pintaan. Spraypurkin lisäksi muita maalausvälineitä ei tarvita. Maston antaa ohjeet, joilla aloittelijakin onnistuu.

 

”Minulle mieluisa maalauspaikka on oma kotipiha. Levitän suojapaperin, teen pohjustustyöt ja tartun spraypurkkiin. On aina yhtä hienoa nähdä, miten nopeasti ja helposti esine saa aivan uuden ilmeen”, kertoo Veikkolassa maailman parhaita spraymaaleja valmistavan Maston Oy:n markkinointipäällikkö Jonna Modev.

 

Vaivatonta ja siistiä

 

Spraymaalaamisen vahvuutena Modev mainitsee vaivattomuuden. Spraymaalari ei esimerkiksi tarvitse siveltimiä eikä astioita, joita pitäisi jälkeenpäin liotella ja pestä.

 

”Spraymaalaaminen on hauskaa ja mutkatonta. Aloittelijalle helppoja kohteita ovat esimerkiksi pallogrillit ja pihakalusteet. Tai jos vielä pienemmin haluaa lähteä liikkeelle, värisuihkeen  voi suunnata vaikkapa kukkaruukun tai kastelukannun pintaan.”

 

Modevin mukaan Maston-spraymaalit soveltuvat lähes kaikille pinnoille muovista betoniin ja puusta metalliin. Ammattimaisen laadukas lopputulos syntyy, kun muistaa tehdä pohjustustyöt huolellisesti.

 

”Kun keskityt hetkeksi maalattavan pinnan puhdistamiseen ja tarvittaessa tasoittamiseen, lopputulos on siisti ja tasainen. Ja tietysti sellaiset kohdat on peitettävä, joita ei ole tarkoitus maalata”, Modev huomauttaa.

 

Välineiksi riittävät hiekkapaperi ja vedellä kostutettu nukkaamaton kangas. Vaikeisiin rasva- ja muihin tahroihin löytyy omat erikoisaineensa. Tasoitetun ja puhdistetun pinnan Modev suosittelee käsittelemään pohjamaalilla. Hän huomauttaa, että esimerkiksi muoviset puutarhakalusteet vaativat aina erityisen muoville suunnitellun pohjamaalin, jotta pinnasta tulee kestävä.

 

Ohuita kerroksia

 

”Ja sitten vain väriä pintaan! Sekoita maali ravistamalla purkkia parin minuutin ajan, ja tarkista sen jälkeen sävy suihkauttamalla maalia vaikkapa sanomalehdelle. Tässä vaiheessa kannattaa kokeilla myös, kuinka paljon maalia voi suihkuttaa kerralla, ennen kuin se lähtee valumaan. Näin ymmärrät, minkälaisella otteella sinun kannattaa ohjata suihkesumu varsinaisen kohteeseen.”

 

Modev kehottaa maalaamaan monta ohutta kerrosta yhden paksun asemesta. Kerrokset suihkutetaan vuorotellen vaaka- ja pystysuoraan.  Jos kohde on pystysuora, työ aloitetaan ylhäältä ja edetään alas.

Spraypurkin suutinta painetaan tasaisesti ja maalisuihkua liikutetaan rauhallisesti kohteen yli. Jokaisen maalikerroksen on annettava kuivahtaa muutaman minuutin ajan ennen seuraavan lisäämistä.

 

”Tuolille voi istua ja pöydän voi kattaa jo muutaman tunnin kuluttua. Jos siis järjestät puutarhakutsut huomenna, ehdit spraymaalata paikat paraatikuntoon vielä tänä iltana”, Maston Oy:n markkinointipäällikkö Jonna Modev hymyilee.

 

Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Jonna Modev | 040 510 5099 | jonna.modev@maston.fi
Maston Oy

www.maston.fi

Linkit

Maston maalausopas:
www.maston.fi//images/modulemanager/attachments/Maston_maalausopas.pdf

Maalaamisen pikaopas:
http://www.maston.fi/fi/etusivu/maalausopas/maalaamisen-pikaopas

Liitetiedostot

 

Markkinajohtaja Maston tekee maalaamisesta helppoa

Kirkkonummen Veikkolassa spraymaaleja valmistava Maston Oy on suomalainen pintakäsittelyteknologian edelläkävijä. Vuonna 1968 perustettu yritys menestyy sekä koti- että vientimarkkinoilla tarjoamalla ammatti- ja harrastajamaalareille maailman parhaita tuotteita. Tuotekehityspanostusten tuloksena Maston Oy:llä on useita patentteja. Suomessa myydyistä spraymaaleista kaksi kolmasosaa on Maston Oy:n valmistamia. Tuotteilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

Tuotannosta puolet menee vientiin, pääosin Eurooppaan ja aina Australiaan asti.

Maston säästää luonnonvaroja ja ympäristöä sekä tuotekehityksen että päivittäisen toiminnan keinoin. Maston on esimerkiksi kehittänyt maailman ensimmäisen vesiliukoisen spraymaalin. Ympäristövastuu ulottuu täysin kierrätettäviin tuotepakkauksiin sekä puupelleteillä lämpiävälle tehtaalle. Vuonna 2015 Maston Oy:n liikevaihto oli 7,3 miljoonaa euroa ja tulos 0,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: www.maston.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs