Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Kerholaisten kaupunkiviljelyä Lahdessa

Lahden kaupunki

Kerholaisten kaupunkiviljelyä Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 10:08
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Loviisanpässin kerho järjestää jo kolmannen kerran 7-10 -vuotiaille koululaisille kesätoimintaa. Tänä vuonna mukana ovat myös Päijät-Hämeen LUMA-keskus sekä Lahden ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijoita, jotka tekevät opintoihin liittyvää hankeharjoittelua Loviisanpässissä.

Tiistaina 3.6. kerholaiset kylvivät siemenet ja istuttivat taimet kaupunkipuutarhaan. Kaupunkipuutarhan tavoitteena on lisätä lasten tietoa luonnosta sekä kasvattaa kiinnostusta ja kiintymystä luontoon.

-Kaupunkiviljelyn kautta lapset pääsevät tutkimaan kasvun ihmettä. Pienten siementen itäminen, varttuminen taimiksi ja lopulta syötäviksi kasveiksi kiinnostaa lapsia yleensä kovasti. Yhtä tärkeää on, että lapset pääsevät osallistumaan oman kaupungin viihtyisyyden parantamiseen. Kaupunkiviljely voi kasvattaa kaupunkilaislasten juuria omaan kaupunkiinsa, kommentoi teknisen ja ympäristötoimialan kehityspäällikkö Saara Vauramo.

Puutarhaan kylvettiin pääasiassa yrttejä, joita lapset seuraavat ja hoitavat kesäkuun ajan. Heinäkuussa kaupunkiviljelylaatikot jäävät Loviisanpässin naapuruston vastuulle ja elokuussa taas uudet ryhmät pääsevät jatkamaan puutarhanhoitoa ja korjaamaan sadon. Puutarhan antimia voi kuka tahansa käydä hakemassa omaan käyttöön.

-Naapurit, jotka hoitavat kaupunkipuutarhaa heinäkuun ajan, kun lapset eivät ole paikalla, voivat palkkioksi itsekin käyttää puutarhan antimia, sanoo kerhotoiminnan ohjaaja Birgitta Grönholm.

Loviisanpässin kesätoiminta tarjoaa pienille koululaisille monipuolista ohjattua loma-ajan toimintaa. Opiskelijoiden kanssa yhteistyössä tehty Green Care - voimaa luonnosta -ohjelmakokonaisuus kestää 2.6–23.6.2014 ja teemat vaihtuvat viikoittain. Aiemmilta vuosilta kesätoiminta on saanut paljon positiivista palautetta monipuolisuudestaan.

- Kerholaiset oppivat uusia asioita kokemuksen kautta ja saavat uusia elämyksiä, mutta toiminta ei ole koulumaista, sillä se on kuitenkin lasten lomaa, muistuttaa Grönholm.

Liitteenä valokuvia, jotka ovat median käytettävissä, kuvaaja Sonja Hämäläinen.

Lisätietoja

Birgitta Grönholm
Kerhotoiminnanohjaaja
Loviisan Pässin Kerho
gsm. 050 383 6443

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs