Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Yksityiselle sektorille eläkeratkaisu, julkisen neuvottelut jatkuvat

KT Kuntatyönantajat

Yksityiselle sektorille eläkeratkaisu, julkisen neuvottelut jatkuvat

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 14:26
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Työeläkeuudistuksen yksityisen sektorin kolmikantainen valmistelu on saatu päätökseen sosiaali- ja terveysministeriön johdolla. Työryhmän työn lopputulos noudattaa työmarkkinakeskusjärjestöjen syksyllä 2014 sopimaa eläkesopimusta. KT Kuntatyönantajat oli yhtenä keskeisenä työmarkkinakeskusjärjestönä mukana valmistelussa.

Eläkeuudistuksen yhtenä keskeisenä tavoitteena on pidentää työuria. Keskeistä työurien pidentämisen kannalta on eläkeikärajojen nosto ja niiden sitominen elinajanodotteen kehitykseen. Vanhuuseläkeiän alarajaa nostetaan vaiheittain 65 vuoteen siten, että vuonna 1962 syntyneet ovat ensimmäinen ikäluokka, jonka vanhuuseläkkeen alaikäraja on 65 vuotta.

Vaikka nyt saavutettu lopputulos koskee vain yksityistä eläkejärjestelmää, sillä on suuri vaikutus julkisen sektorin lopputulokseen. Julkinen sektorin eläkejärjestelmään tehtävät muutokset noudattavat lähtökohtaisesti yksityisen sektorin järjestelmän muutoksia. Julkisen sektorin osalta valmistelut ovat kesken ja ne on tarkoitus saattaa päätökseen toukokuun aikana.

Eläkeuudistuksen tavoitteena on mm. varmistaa tulevien työeläkkeiden rahoitus sekä vaikuttaa julkisen talouden kestävyyteen. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2017 alusta.

Lisätietoja:

KT:n työmarkkinalakimies Jouko Hämäläinen, puh. 040 707 8677

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs