Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Vuoden 2015 Fysioterapiayrittäjä Jani Huotari: ”Syrjäkylien fysioterapeutit ovat sote-uudistuksen edelläkävijöitä”

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

Vuoden 2015 Fysioterapiayrittäjä Jani Huotari: ”Syrjäkylien fysioterapeutit ovat sote-uudistuksen edelläkävijöitä”

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 12:25
Julkaisija: Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

  • Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry on nimennyt Vuoden 2015 Fysioterapiayrittäjäksi Muhoksella toimivan FysioLaiffi-yrityksen toimitusjohtajan Jani Huotarin. Yritys työllistää yhdeksän fysioterapeuttia, kaksi sihteeriä ja muuta henkilökuntaa.
  • Jani Huotari on tarkasti suunnitellun, hallitusti ja vaiheittain toteutetun sukupolvenvaihdoksen jälkeen perheyrityksen ruoriin vuonna 2011 astunut nuori yrittäjä, joka haluaa rohkaista myös muita nuoria yrittäjiksi haasteelliselle, kehittyvälle toimialalle, jonka palveluilla on kysyntää.
  • Nuori yrittäjä näkee vähän yllättävästi maaseudun syrjäiset asutuskeskukset ja niissä toimivat fysioterapeutit edelläkävijöinä ja sote-uudistuksen tiennäyttäjinä.

- Maaseudun syrjäisissä kolkissa näkee selkeimmin sen, mitä kaikkea terveyspalveluiden saavutettavuus ihmisille parhaimmillaan merkitsee. Kuntoutujat arvostavat lähipalvelua, haluavat aidosti tulla fysioterapiaan muutenkin kuin ”määrättyinä” ja hyötyvät kokonaisvaltaisesta, omaehtoiseen itsestään huolehtimiseen aktivoivasta terapiasta monin eri tavoin, Jani Huotari toteaa.

Nuori, liikuntakeskustoiminnalla uransa aloittanut yrittäjä tietää, mistä puhuu, sillä 9 000 asukkaan kunnassa Muhoksella, Oulun kupeessa toimivan päätoimipaikan lisäksi FysioLaiffilla on kaksi muuta toimipistettä, toinen Pyhännällä ja toinen Siikalatvan Kestilässä – molemmat noin 1 500 asukkaan taajamia kymmenien kilometrien päässä isommista asutuskeskuksista.

Maantieteellinen syrjäisyys ei tänä päivänä merkitse ”periferiassa” työskenteleville asiantuntijoille enää eristäytyneisyyttä. FysioLaiffissa avuksi on otettu teknologia: WhatsApp-viestejä hyödynnetään – tietysti tietoturvasta huolehtien – myös työasioissa, ja viikoittaisissa videopalavereissa käydään koko henkilökunnan voimin läpi ammatillisia ja muita päivänpolttavia, yrityksen toimintaan liittyviä asioita.

- Yrityksen sisäistä tiedotusta ja viestintää ei ole perinteisesti pidetty kovin tärkeänä – on ajateltu, ettei joka risauksesta tarvitse työntekijöille kertoa. Meillä työntekijät ovat kuitenkin monin tavoin osoittaneet, että asioiden jakaminen on tärkeää, Jani Huotari sanoo.

Jani Huotarin mielessä muhii monenlaisia yritystoiminnan kehittämisajatuksia. Yksi niistä on kuntoutusvälineillä varusteltu fysiobussi, joka kiertäisi kyliä ja jonne ihmiset voisivat tulla hakemaan ohjeita ja harjoittelemaan asiantuntijafysioterapeutin ohjauksessa. - Tällainen fysiobussi saattaisi innostaa mukaan terveysliikkumaan niitäkin ihmisiä, joita muunlaiset tempaukset eivät puhuttele, kertoo nuori yrittäjä, joka täydentää parhaillaan omaa erikoisosaamistaan mm. käymällä iäkkäiden kuntoutukseen erikoistavaa Geriatrisen fysioterapian erityisosaaja –koulutusta.

Fysioterapia kaipaa nuoren yrittäjän mielestä profiilin nostoa ja tuuletusta. – Näen itse fysioterapeutin asiantuntijana, joka on terveydenhuollon ammattilaisena ratkaiseva linkki ihmisen omaehtoiseen itsestään huolehtimiseen. Voisimme käyttää vankkaa ammattiosaamistamme nykyistä rohkeammin ja laaja-alaisemmin. Oleellista on vuorovaikutus – että kuulemme ja näemme diagnoosin ja vaivan yli koko ihmisen elämäntilanteen ja annamme hänelle tutkittuja, toimivia työkaluja omasta terveydestä huolehtimiseen.

Lisätietoja:     

Jani Huotari, 040 509 8010, jani.huotari(at)fysiolaiffi.fi, www.fysiolaiffi.fi

Tuula Mustonen, puheenjohtaja, FYSI ry, 0400 200 403, tuula.mustonen(at)fysiokuusamo.fi

Leila Salonen, toiminnanjohtaja, FYSI ry, 040 749 8706, leila.salonen(at)fysi.fi

Lisämateriaalia osoitteessa  http://www.fysi.fi/yhteystiedot/medialle

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry on valtakunnallinen, vuonna 1972 perustettu edunvalvontajärjestö, yhteistyöverkosto ja kouluttajaorganisaatio, johon kuuluu yli 740 yritystä eri puolilta Suomea. Valtaosa FYSI ry:n jäsenyrityksistä on pieniä, keskimäärin 3 hengen yrityksiä, jotka tarjoavat lähipalveluja kotikuntansa asukkaille, työllistävät ja maksavat veronsa Suomeen. Toimialan yritykset ovat jo vuosikymmenien ajan täydentäneet julkista terveydenhuoltoa tuottamalla lähipalveluina mm. vaativia vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja. Suurin osa kaikesta fysioterapiasta tuotetaan näissä yksityisissä fysioterapiakeskuksissa, joissa on tarjolla merkittävää alan erikoisosaamista kansalaisten työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen.

www.suomentule.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs