Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Vihapuheesta SuomiAreenalla

Kansanvalistusseura

Vihapuheesta SuomiAreenalla

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 16:16
Julkaisija: Kansanvalistusseura

Julkinen keskustelu on viime aikoina kärjistynyt. Vihapuhe on lisääntynyt erityisesti sosiaalisessa mediassa. Kansanvalistusseura etsii rakennuspalikoita sivistyneeseen keskustelukulttuuriin Porin SuomiAreenalla.

‒Vihapuhe on pelottavaa ja vaikeaa, mutta myös huutoa, johon on vastattava. Vastattava vakavasti ja rakentavasti rakkaudella ‒ ja sivistyneesti. Kuullen, kuunnellen ja rajoja asettaen, kertoo Kansanvalistusseuran (KVS) toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski.

Miten rakentaa sivistynyttä keskustelukulttuuria, jossa ketään ei vaienneta, mutta jossa sanomisesta otetaan vastuu? Miten rakentaa dialogia eri mielipiteiden välille ilman, että normalisoidaan vihapuhetta? Miten ja kenen vastuulla on vihapuheen kitkeminen? Näitä asioita pohditaan #VihaRakkausSivistys – kohti rakentavaa keskustelukulttuuria -tilaisuudessa, joka järjestetään Puuvillan kauppakeskuksen lavalla maanantaina 11.heinäkuuta 2016 klo 11:45.

Keskustelijoina ovat bloggari Vesa Linja-aho, sarjakuvataiteilija Warda Ahmed, europarlamentaarikko ja KVS:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen, köyhyyttä tutkiva Maria Ohisalo sekä Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Maryan Abdulkarim.

‒Vaikka vihapuhe ilmiönä ei koskettaisi suoraan itseä, tuntuu kuin se kuitenkin ympäröisi ja tulisi yhä lähemmäksi. Haemme käynnistetyllä keskustelulla ratkaisuja, emme etsi syyllisiä tai halua osoitella hyviksiä ja pahiksia, tai saada kiinni vihapuheista. Haluamme olla osallisina luomassa rakentavaa ilmapiiriä, Pirkko Ruuskanen-Parrukoski sanoo.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa:

Facebookissa

Twitterissä: tunnisteilla #VihaRakkausSivistys ja #VRS

SuomiAreena

Lisätietoja: 

Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, toimitusjohtaja, 050 5634671, pirkko.ruuskanen-parrukoski(a)kvs.fi

Anne Tastula, projektisuunnittelija, 040 7594532, anne.tastula(a)kvs.fi

KANSANVALISTUSSEURA – sivistys on yhteiskunnan tärkein arvo.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs