Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Verokortin toimittaminen työnantajalle muuttuu ensi vuonna

Valtiovarainministeriö

Verokortin toimittaminen työnantajalle muuttuu ensi vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2013 klo 13:37
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto on vahvistanut ennakkoperintäasetuksen muutoksen, jonka mukaan työntekijän ei tarvitse toimittaa verokorttia työnantajalle silloin, kun työnantaja on saanut ennakonpidätystiedot sähköisesti suorasiirtona Verohallinnolta.

Aiemmin palkkatulon verokortti on pitänyt toimittaa työnantajalle, koska ilman verokorttia maksetusta suorituksesta peritään 60 prosentin ennakonpidätys. Verokortin puuttuessa työnantaja on ollut velvollinen toimittamaan korkean ennakonpidätyksen siitäkin huolimatta, että oikea ennakonpidätystieto on saatu suorasiirtona.

Työntekijän ei tarvitse toimittaa verokorttia, jos työnantaja ilmoittaa käyttävänsä ennakonpidätyksen suorasiirtotietoa. Työnantajat voivat pyytää palkkojen ennakonpidätystiedot Verohallinnolta. Valtaosa ennakonpidätystiedoista välitetään jo nyt sähköisesti, sillä suorasiirtomenettelyssä ovat mukana kaikki suuret työnantajat ja suuri osa pienistä.

Muutos koskee vain Verohallinnon laskemia perusverokortteja. Palkan muutosverokortit on edelleen toimitettava erikseen työnantajalle.

Asetusmuutos tulee voimaan 1.1.2014.

Lisätietoja: ylitarkastaja Henna Ritari, puh. 02955 30591

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs