Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Uusi kirja: Turvapaikka ja pakolaisasema

Nordbooks

Uusi kirja: Turvapaikka ja pakolaisasema

Tiedote.
Julkaistu: 04.01.2016 klo 13:32
Julkaisija: Nordbooks

Vuonna 2015 Eurooppa heräsi suurimpaan pakolaiskriisiin sitten toisen maailmansodan. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan sotia, vainoja ja aseellisia selkkauksia. Kysymyksessä on valtava inhimillinen tragedia. Kansainväliset sopimukset velvoittavat myös Suomea ja muita Euroopan unionin jäsenvaltioita ottamaan vastaan kansainvälistä suojelua tarvitsevia turvapaikanhakijoita.

Tässä tietokirjassa tehdään selkoa kansainvälisen suojelun periaatteista pakolaiskohtelun ja turvapaikan myöntämisen osalta. Selvityksen kohteina ovat maahanmuuttohallinto ja maahanmuuttopolitiikka, kansainvälisen suojelun antamisen edellytykset, turvapaikkamenettely, pakolaisuus, tilapäinen suojelu, ulkomaalaisvalvonta, maasta poistamisen perusteet, toimivaltaiset viranomaiset, liikenteenharjoittajan velvollisuudet, oikeusturva, Euroopan unionin turvapaikkapolitiikka, Schengen-alue, Dublin-menettely sekä ulkomaalais-, pakolais- ja turvapaikkaoikeudelliset käsitteet.

Turvapaikka ja pakolaisasema on hyödyllinen opas ja tietoteos pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden ohella ulkomaalaisviranomaisille (sisäasiainministeriö, Maahanmuuttovirasto, Rajavartiolaitos, Tulli, poliisi), kunnille, liikenteenharjoittajille, hallintotuomioistuimille (korkein hallinto-oikeus ja hallinto-oikeudet), asianajajille, kansalaisjärjestöille, medialle, journalisteille, yliopistoille, ammattikorkeakouluille ja muille oppilaitoksille.

Kirjan tekijä, oikeustieteen lisensiaatti Tapio Kuosma on perehtynyt monipuolisesti ihmis- ja perusoikeuksiin samoin kuin ulkomaalais- ja pakolaisoikeuteen. 

9789523152090 (painettu) | tammikuu | kovakantinen | 210 s. | 130x200 mm | 29,50 |

Kansikuva

 

Arvostelukappaletilaukset kirjat@nordbooks.fi

 

 

 

Nordbooks / Atrain Kustannus on Kemissä toimiva kustantamo

Kustantaja Matti Ylipiessa 045 134 6090

www.nordbooks.net  www.atrainkustannus.fi

info@nordbooks.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs