Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Turun nuorisovaltuustovaalien ehdolle asettuminen alkaa 14.9.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun nuorisovaltuustovaalien ehdolle asettuminen alkaa 14.9.

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 14:23
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vaalit viikolla 45

Turun nuorisovaltuustovaalien ehdolle asettuminen alkaa 14.9.

Turun nuorisovaltuuston vaalit järjestetään marraskuun alussa. Vaaleissa valitaan edustajat nuorisovaltuustoon kaudelle 2016–2017. Ehdolle asettuminen on käynnissä 14.9.–4.10.2015. Turun ensimmäisen nuorisovaltuuston kahden vuoden toimikausi päättyy vuoden 2015 lopussa.

Ehdokkaaksi voi ryhtyä ja vaaleissa saa äänestää jokainen Turussa asuva tai opiskeleva vuosina 1997–2002 syntynyt nuori. Ehdolle asetutaan täyttämällä lomake verkkosivuilla www.turku.fi/nuorisovaltuusto

Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelut toteuttaa vaalit yhteistyössä sivistystoimialan kanssa.

Nuorisovaltuusto on yksi Turun vaikuttajaryhmistä. Se huolehtii siitä, että nuorten ääni kuuluu kaupungissa, kun asioita suunnitellaan ja päätöksiä tehdään. Nuorisovaltuusto ottaa kantaa asioihin, järjestää tapahtumia, myöntää rahoitusta nuorten ideoimille hankkeille sekä tekee yhteistyötä kaupungin toimijoiden ja muiden tahojen kanssa.

Turun nuorisovaltuuston toiminta alkoi vuoden 2014 alussa. Valtuustossa on edustus Turun kaupungin kouluista ja oppilaitoksista sekä Turun normaalikoulusta, Turun kansainvälisestä koulusta ja Turun Steinerkoulusta. Tällä hetkellä nuorisovaltuustoon kuuluu 25 varsinaista ja 19 varajäsentä. Nuorisovaltuusto kokoontuu kuukausittain (kesäkuukausia lukuun ottamatta) yleensä Turun kaupungintalon valtuustosalissa. Yleisöllä on kokouksiin vapaa pääsy.

Lisätiedot:

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs