Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Turun kaupunkiseudun kuntajakoselvittäjiksi Risto Kortelainen ja Oiva Myllyntaus

Valtiovarainministeriö

Turun kaupunkiseudun kuntajakoselvittäjiksi Risto Kortelainen ja Oiva Myllyntaus

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2013 klo 08:21
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 9.12.2013 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Auran, Kustavin, Liedon, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Paimion, Pöytyän, Ruskon, Sauvon, Taivassalon, Tarvasjoen ja Vehmaan kuntien sekä Kaarinan, Naantalin, Raision ja Turun kaupunkien välillä.

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjiksi valtiotieteiden maisteri Risto Kortelaisen ja valtiotieteiden maisteri, julkishallinnon ja -talouden tilintarkastaja Oiva Myllyntauksen. Heidän tehtävänään on laatia selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää selvityksessä mukana olevat kunnat tai osa kunnista useammaksi kunnaksi.

Tarvasjoen kunnan osalta selvittäjien tehtävänä on toteuttaa kuntarakennelain mukainen erityinen selvitys kunnan asukkaiden lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi.

Selvitystyö alkaa 1.1.2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 30.9.2014 mennessä. Tarvasjoen kunnan osalta selvittäjien ehdotus tulee olla valmiina 28.2.2014 ja mahdollinen esitys yhdistymisestä toimitettuna valtiovarainministeriöön 30.4.2014.

Aloite erityiseen kuntajakoselvitykseen seudun kunnilta

Turun seudun kunnat ovat elokuussa 2013 kuntakokouksessaan käsitelleet esitystä erityisen selvityksen käynnistämisestä. Osa kunnista teki selvitystä koskevan esityksen valtiovarainministeriölle syksyllä. Hallitus on osana kehyskannanottoaan keväällä 2013 todennut, että se varautuu asettamaan suurimmille kaupunkiseuduille erityiset kuntajakoselvittäjät vuoden 2013 aikana.

Tarvasjoen kohdalla on sovellettu erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevan kunnan arviointimenettelyä. Arviointiryhmän ehdotuksen mukaan Tarvasjoki tulisi yhdistää suurempaan kokonaisuuteen vuoden 2015 alusta kuntalaisten palvelujen järjestämisen turvaamiseksi.

Muualla verkkosivustollamme

Päätös erityisen kuntajakoselvityksen toimittamisesta sekä kuntajakoselvittäjien asettamisesta

Valtion erityinen kuntajakoselvitys

Lisätietoja:

valtiotieteiden maisteri Risto Kortelainen, puh. 050 522 8677
ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30026
ylitarkastaja Suvi Savolainen, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30122

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs